Στο μικροσκόπιο του εκλογοδικείου οι «Σπαρτιάτες»: Θα εξεταστούν 3 ενστάσεις
NewsroomΣτο Εκλογοδικείο έχουν κατατεθεί τρεις ενστάσεις που αφορούν το κόμμα των Σπαρτιατών.
Η πρώτη ένσταση κατατέθηκε από τον Δ.Π. και την Φ.Α. και στρέφονται κατά τις εκλογής του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.
Η επόμενη ένσταση κατατέθηκε από τον Κ. Π. ο οποίος στρέφεται κατά των: 1) Βασίλη Στίγκα, πρόεδρου του κόμματος Σπαρτιάτες και βουλευτή Β3 εκλογικής περιφέρειας Νότιου τομέα Αθηνών, 2) Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και 3) Ακριβής Πετροπούλου, αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης.
Η τρίτη ένσταση κατατέθηκε από τον Η.Β. και στρέφεται κατά της χρήσης και διατήρησης του εθνικού προσδιορισμού του εμβλήματος του κόμματος των Σπαρτιατών.
Τις ενστάσεις αυτές αναμένεται να προσδιορίσει προς συζήτηση η πρόεδρος του Εκλογοδικείου και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα. Πριν όμως τον προσδιορισμό των ημερομηνιών συζήτησης πρέπει να συμπληρωθούν τα κενά της σύνθεσης του Εκλογοδικείου που έχουν δημιουργηθεί, καθώς κάποια μέλη του, τόσο από το ΣτΕ όσο και από τον 'Αρειο Πάγο, προήχθησαν. Κατά συνέπεια πρέπει ή να καλυφθούν τα κενά από αναπληρωματικά μέλη που έχουν κληρωθεί ή να γίνει εξ΄ υπαρχής η κλήρωση για όλα τα μέλη του Εκλογοδικείου, καθώς η θητεία των ήδη κληρωθέντων μελών λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών