Πολιτική|13.09.2023 18:30

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κικίλια πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ

Newsroom

Συνάντηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είχαν «φουντώσει» τα σενάρια ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βασίλη Κικίλια διήρκησε μία ώρα και ολοκληρώθηκε μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Στον «πάγο» τα σενάρια από το Μέγαρο Μαξίμου

Σημειώνεται ότι φρένο στα σενάρια περί ανασχηματισμού που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες, βάζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, όπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN, σημειώνοντας μάλιστα πως τα εν λόγω στελέχη δεν έβαζαν καν χρονικό όριο αναφορικά με το πότε θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι μόνες αλλαγές που σχεδιάζονται είναι σε δομές, όπως λόγου χάρη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Σχετικές αναφορές, αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ το Σάββατο στις 20:00.

Μαρινάκης για ανασχηματισμό: Δεν υπάρχει κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις φήμες περί ανασχηματισμού είπε σήμερα σε συνένετυξή του στα Parapolitika FM «δεν υπάρχει κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή».

Χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «αν κάθε φορά που γράφονταν αυτά γίνονταν, τότε θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε ένα μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή. Η διάθεση που υπάρχει και από τον πρωθυπουργό και από την Κυβέρνηση είναι να εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά, ούτως ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης». Ο ίδιος συμπλήρωσε πάντως ότι «αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι άπαντες δεν αξιολογούμαστε καθημερινώς».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔΕΘειδήσεις τώραΒασίλης Κικίλιας