Πολιτική|14.09.2023 13:33

Κακοκαιρία Daniel - Αγοραστός: «Κανένα ευρώ δεν πήγε πουθενά αλλού - Tα έργα είναι εδώ, λειτούργησαν»

Newsroom

Για τα πυρά που δέχεται η διοίκηση της Περιφέρειας για τα αντιπλημμυρικά έργα, που είτε δεν άντεξαν είτε αποδείχτηκαν ελλειπή κατά την κακοκαιρία Daniel, απάντησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Όπως υποστήριξε πως όποιο έργο έγινε άντεξε καταλήγοντας στο ότι «έχω στοχοποιηθεί και με σταυρώνουν καθημερινά. Το ενδιαφέρον μου είναι όμως να δίνω λύσεις. Κάναμε τα περισσότερα έργα αντιπλημμυρικά που έγιναν ποτέ στη Θεσσαλία». Όσο για την εισαγγελική παρέμβαση ανέφερε πως η έρευνα είναι «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» ώστε «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

«Tα έργα είναι εδώ, λειτούργησαν»

Ο Περιφερειάρχης μιλώντας στον ΣΚΑΙ για τα χρήματα που δόθηκαν σε έργα μερικά από τα οποία κατέρρευσαν ανέφερε ότι «κάθε έργο έχει έναν κωδικό, κάθε έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, κάθε έργο ψηφίζεται από το Περιφερειακό, την Οικονομική Επιτροπή, κάθε έργο βγαίνει στη διαγωνιστική διαδικασία και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς και από τις τεχνικές υπηρεσίες και πληρώνεται. Κανένα ευρώ δεν πήγε πουθενά αλλού. Και φαίνονται. Τα έργα είναι εδώ, λειτούργησαν τα έργα».

«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο»

Σχετικά με την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, μόλις έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κώστας Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν στην ενίσχυση της κοίτης του ποταμού. «Έγινε κοιτόστρωση, αυτή δεν αφορούσε στην ανακατασκευή της γέφυρας. Η γέφυρα αυτή έγινε το 1960 και η άλλη είναι το 70 και μετά. Δεν επενέβη η Περιφέρεια στην γέφυρα και στο οδόστρωμα». Στην ερώτηση πως κρίθηκε ότι η γέφυρα δεν χρειαζόταν κάτι άλλο ο ίδιος απάντησε ότι δεν είναι αυτό ειδικός ενώ τόνισε «η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα άντεχε σε τέτοια μάζα νερού. Είναι παλιά η γέφυρα» υποστήριξε ο κ. Αγοραστός.

Για την περίπτωση του φράγματος του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια».

Κώστας Αγοραστόςαντιπλημμυρικά έργαειδήσεις τώρακακοκαιρία DanielπλημμύρεςΘεσσαλία