Πολιτική|14.09.2023 13:14

Κακοκαιρία Daniel – Μαρινάκης: Ψέματα ότι έσπασε με εντολή της περιφέρειας το ανάχωμα στο Καράμπελη – Στήριξη σε Αγοραστό

Newsroom

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ότι το ανάχωμα στο Καράμπαλη έσπασε κατά τη διαρκεια της κακοκαιρίας Daniel, κατόπιν εντολής της περιφέρειας ώστε να μην πλημμυρίσει η Καρδίτσα, παρά τα όσα ισχυρίστηκε χθες ο χειριστής του μηχανήματος σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης οποιοσδήποτε τέτοιος ισχυρισμός είναι αστήρικτος και μάλιστα δημιουργεί πολλά προβλήματα στον κόσμο . «Δεν έχει καμία βάση και καμία επαφή με την πραγματικότητα», υπογράμμισε με νόημα.

Στήριξη σε Αγοραστό

Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με το αν η ΝΔ εξακολουθεί να στηρίζει τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό υπογράμμισε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, όμως συμπλήρωσε ότι η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Αντιθέτως, επανέλαβε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις του κ. Φλωρίδη για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Παράλληλα, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους για τη συνάντηση Κικίλια- Μητσοτάκη, λέγοντας ότι έγινε στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης που έχει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του ενώ διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για ανασχηματισμό. Αντιθέτως, προανήγγειλε σημαντικές ανακοινώσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού στη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σχετικά με τα ζητήματα δημόσιας υγείας ο Π. Μαρινάκης επισήμανε ότι ήδη περίπου 1.400 συμπολίτες μας προσήλθαν στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ στην Θεσσαλία με διάφορες ενοχλήσεις. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 48 άτομα που έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα και 65 με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό εφόσον κάποιος έχει συμπτώματα να προσέρχεται σε κάποια δομή υγείας ώστε να διαπιστωθεί η πιθανότητα να ασθενεί και να διακριβωθεί η αιτιολογία αυτής της ασθένειας.  Οι πολίτες των περιοχών  που επλήγησαν από την κακοκαιρία παρακαλούνται αν δεν έχουν λάβει σχετική διαβεβαίωση από τις αρμόδιες κατά τόπον αρχές να μην χρησιμοποιούν το νερό, μέχρι να καταστεί απόλυτα ασφαλές. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Αγαπηδάκη στην χθεσινή ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο της Θεσσαλίας αναφέρθηκε αναλυτικά στους Δήμους στους οποίους το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση», είπε.

ειδήσεις τώραΚώστας Αγοραστόςκακοκαιρία DanielΠαύλος Μαρινάκης