Πολιτική|14.09.2023 14:34

Κακοκαιρία Daniel: Σύγκρουση Ηλιόπουλου με Μακρή για το ανάχωμα στη Θεσσαλία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα ανάμεσα στη Ζέττα Μακρή και τον Νάσο Ηλιόπουλο για τις πλημμύρες σημειώθηκε στη Βουλή με φόντο την κακοκαιρία Daniel και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε στην Υπουργό την καταγγελία του χειριστή του μηχανήματος ότι πήρε εντολή από την περιφέρεια για να «σπάσει» το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη. Ρώτησε συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Έδρασε μόνη της η περιφέρεια; Γιατί δεν ενημέρωσαν τα χωριά που επλήγησαν; Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικές ευθύνες, αν δεν απαντήσετε. Κάνετε τα πάντα για να καλύψετε τον εκλεκτό σας Αγοραστό».

Απαντώντας η Υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο για επιπολαιότητα και λαϊκισμό, υπενθυμίζοντας ότι ήδη η Δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει την έρευνά της. «Περιμένετε σήμερα να απαντήσω για μια καταγγελία σε έναν σταθμό; Απαράδεκτο να είναι κανείς τόσο πολύ λαϊκιστής».

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να «κάνει καμία έκπτωση στο θέμα της ασφάλειας, μόνο όταν θα υπάρχει πλήρης ασφάλεια θα οδηγηθούν τα παιδιά στην εκπαίδευση».

ειδήσεις τώραΖέτα ΜακρήΝάσος ΗλιόπουλοςΘεσσαλίακακοκαιρία Daniel