Πολιτική|20.09.2023 09:45

Φάμελλος: «Οι πολίτες ψήφισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να λύσουν το πρόβλημά τους» - Τι είπε για ενδεχόμενο debate Κασσελάκη - Αχτσιόγλου

Newsroom

«Οι 147.000 στην κάλπη είναι το βασικό πολιτικό μήνυμα», τόνισε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές και το μπρα ντε φερ για την ηγεσία ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Έφη Αχτσιόγλου.

«Το βασικό πολιτικό μήνυμα είναι ότι σε μία δημοκρατική στιγμή ενός κόμματος, συμμετέχει ένα πάρα πολύ μεγάλο δυναμικό διαψεύδοντας πολλές φορές ακόμα και δικές μας αγωνίες», τόνισε ο κ. Φάμελλος εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει «αγωνία για την επόμενη ημέρα, αναζήτηση για λύση σε επίπεδο ηγεσία για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η αξιωματική αντιπολίτευση και να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Ο κόσμος ήρθε να ψηφίσει γιατί δεν τα πάει καλά στη ζωή του. Ήρθε να ψηφίσει στον ΣΥΡΙΖΑ για να βρει ηγεσία για να λύσει το πρόβλημά του. Δεν ήρθε απλά να ψηφίσει για τα πρόσωπα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κατανοώ ότι η συμμετοχή δεν έχει όλα τα πολιτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και έχουμε πει από την πρώτη ημέρα ότι δεν ψηφίζουμε μόνο πρόεδρο, ψηφίζουμε για να υπάρχει η ηγεσία της επόμενης ημέρας», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

«Έχει αναβαθμιστεί ο πολιτικός λόγος στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μία πληθώρα στελεχών που την επόμενη ημέρα θα συμμετέχουν στη συνεπεξεργασία στην έκφραση μιας πολιτικής θέσης», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «η προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα άφησε ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο».

«Οι πολίτες επέλεξαν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να λύσουν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα της επόμενης μέρας», είπε ο κ. Φάμελλος σημειώνοντας στη συνέχεια ότι «έχει αναβαθμιστεί και εμπλουτιστεί ο πολιτικός λόγος στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έπρεπε να γίνει ένα restart μετά τις εκλογές».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά δεν θα πρέπει να έχουν καμία σημασία οι καρέκλες και δεν είχαν», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας στη συνέχεια αυτοκριτική για το πρόβλημα που αντιμετώπισε το κόμμα και το αρνητικό αποτέλεσμα στις τελευταίες εκλογές.

Τι είπε για debate ανάμεσα σε Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Τέλος, αναφερόμενος στο debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους είπε: «Στην αρχική συζήτηση είχα πει ότι ο διάλογος πρέπει να γίνεται ανοιχτά και να γίνεται στην κοινωνία. Ο διάλογος που έγινε με οποιοδήποτε τρόπο μέσα στην κοινωνία για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ θετικός».

Έφη ΑχτσιόγλουΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΣωκράτης Φάμελλοςειδήσεις τώρα