Πολιτική|20.09.2023 14:52

Ανδρουλάκης: Το άθροισμα των συμμετεχόντων στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ψήφοι που πήρα την 2η Κυριακή

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να μην απάντησε ευθέως για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε όμως με νόημα ότι στην κάλπη για το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 270.000 άνθρωποι και υπό τις συνθήκη του κορονοϊού.

«Το ΠΑΣΟΚ με κορονοϊό είχε συμμετοχή 270.000 ανθρώπων» ενώ το «το άθροισμα των συμμετεχόντων (στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν οι ψήφοι που πήρα για να εκλεγώ την 2η Κυριακή», τόνισε χαρακτηριστικά και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του έχει κυβερνητικό πρόγραμμα. Πάντως, θύμισε φωτογραφίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θυμάστε τι σημαίνει εμπλοκή τρίτων κομμάτων ακόμη και με παρακρατικούς τρόπους σε μία κομματική διαδικασία».

Το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές

«Το πρώτο βήμα έγινε με την αύξηση των ποσοστών μας στις προηγούμενες εκλογές. Ένας ακόμα σταθμός θα είναι οι εκλογές του επόμενου μήνα, στη συνέχεια οι Ευρωεκλογές και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για να μειωθούν οι ανισότητες, να έρθει η βιώσιμη ανάπτυξη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευκαιρίες για όλους και κυρίως στους νέους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε, δε, μιλώντας για την κακοκαιρία Daniel ότι «ολα αυτά αποδεικνύουν ότι το μεγάλο επίδικο είναι ποιος μπορεί να φτιάξει το κράτος ως ένα ευέλικτο μηχανισμό. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η υπεύθυνη, η αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου το πολιτικό της πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ο ίδιος έκανε σφοδρή επίθεση στο επιτελικό κράτος κάνοντας λόγο για «ένα συνεχές αποτυχιών του λεγόμενου επιτελικού κράτους της Ν.Δ». «Η μόνη αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου είναι η ενίσχυση της εξουσίας του πρωθυπουργού» είπε και προσέθεσε ότι αποδεικνύεται πως υπάρχει ένα περίβλημα ενός κέντρου εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου γίνεται έλεγχος όλων των δομών του κράτους με αναξιοκρατικό και πελατειακό τρόπο. Κάτι που δεν βοηθά τη χώρα να μπει σε έναν σωστό ευρωπαϊκό δρόμο».

εκλογέςΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκης