Πολιτική|20.09.2023 15:17

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Αχτσιόγλου: «Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο»

Newsroom

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, υπογράμμισε ότι, ο συνυποψήφιός της, Στέφανος Κασσελάκης, «δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο».

Επιπλέον, η βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός εργασίας, ζήτησε, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τον Παύλο Πολάκη γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά».

Ο Παύλος Πολάκης, που έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη, «εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει την από εδώ πλευρά, αλλά την από εκεί πλευρά», είπε η Έφη Αχτσιόγλου και τόνισε ότι, ο συνυποψήφιός της, τον οποίο και η ίδια στήριξε όταν δέχτηκε ανοίκειες επιθέσεις, «δεν μπορεί να μη λέει ότι καταδικάζει αυτού του είδους τις επιθέσεις. Δεν μπορεί ο κ. Πολάκης να καθυβρίζει όποιον μιλάει ελληνικά και να μην τον αποδοκιμάζει»,

«Με συνθήματα δεν κερδίζεται ο Μητσοτάκης»

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς Κασσελάκη, ότι μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «έλλειψη πολιτικού σχεδίου» ενώ τόνισε ότι, «είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο του πολιτικού σχεδίου του». «Δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου, γι’ αυτό ζήτησα ντιμπέιτ. Υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς το πολιτικό του σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο του. Περιορίστηκε σε κάποια συνθήματα, όμως δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα. Όταν λέμε θα τα αλλάξουμε όλα, πρέπει να λέμε και ποια. Απαιτείται γνωστοποίηση και ενημέρωση των θέσεων», τόνισε.

Η ίδια υπογράμμισε πως, «εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο που μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην κοινωνία. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο. Χρειάζεται μια στοιχειώδης πολιτική εμπειρία. Με συνθήματα δεν κερδίζεται ο Μητσοτάκης» και κάλεσε τους ψηφοφόρους στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, να μην αρκεστούν στις διαβεβαιώσεις Κασσελάκη ότι, «αφήστε το πάνω μου, το έχω». «Η Αριστερά δεν ήταν ποτέ με τέτοιου είδους αναθέσεις», σημείωσε.

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΈφη ΑχτσιόγλουΣΥΡΙΖΑεκλογέςΣτέφανος ΚασσελάκηςΠαύλος Πολάκης