Πολιτική|22.09.2023 14:40

Νίκος Ανδρουλάκης: «Με αστεία τρικ συνδέετε το ξεπάγωμα των τριετιών με την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ και τον εκλογικό σας κύκλο»

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Όχι» στην τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών αναμένεται να πει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη.  Ο Πρωθυπουργός, πιεσμένος από τη διαλυτική κατάσταση  του δήθεν επιτελικού κράτους, εξαγγέλλει το μισθολογικό «ξεπάγωμα» των τριετιών από 1 /1 /2024. Όμως, όπως συμβαίνει συχνά με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα λόγια με τις πράξεις απέχουν κατά πολύ. Ο εμπαιγμός αποκαλύφθηκε στην κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε. Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να πει δημόσια ότι το «ξεπάγωμα» έχει προσωρινό χαρακτήρα και μπορεί να ανασταλεί το 2027.Γιατί το 2027; Μήπως ταυτίζεται με τον εκλογικό κύκλο; Ή ότι μπορεί επίσης να ανασταλεί αν το αποφασίσει η Κυβέρνηση για να κάνει πάλι τα χατίρια ισχυρών συμφερόντων.

«Υποτιμά για άλλη μια φορά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού»

Ντροπή. Υποτιμά για άλλη μια φορά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Με αστεία τρικ που συνδέουν το μέτρο με την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Δηλαδή για ακόμη μια φορά, θυσιάζετε την ουσία, τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας στην επικοινωνία και στην εξουσία», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, τόνισε ότι το μέτρο αυτό αφορά μόνο το 40% των εργαζομένων και ειδικά αυτούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή έχουν σχετικές ρήτρες στις συμβάσεις τους.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τις προκλήσεις μη αποδεχόμενος την επανένωση της Κύπρου ως λύση προτείνοντας την διχοτόμηση του νησιού. «Ο πρωθυπουργός έκανε ότι δεν άκουσε αυτές τις δηλώσεις. Δεν ανέφερε στην ανακοίνωσή του την λέξη Τουρκία λες και οι παρανομίες δεν έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ότι δεν ακούει όσα προκλητικά εκστομίζει ο κ. Ερντογάν. Και δεν είναι μόνο οι δηλώσεις είναι και οι πράξεις με τα Βαρώσια και την επίθεση στην Πύλα. Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ ήρεμα νερά και μια Τουρκία που σε όλα τα φόρα προπαγανδίζει την διχοτόμηση της Κύπρου δεν πάνε μαζί. Εκτός και αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μιμηθεί τον Καραμανλή που είπε ότι η Κύπρος κείται μακράν», είπε.

Βουλήεργασιακό νομοσχέδιοΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚ