Πολιτική|22.09.2023 16:00

Νέο επεισόδιο μεταξύ Γεωργιάδη - ΚΚΕ στη Βουλή: «Οι καραμπουζουκλήδες θα συλλαμβάνονται» - «Δεν δεχόμαστε απειλές»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Και νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή, κατά την συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τους συνδικαλιστές.

«Εγώ είμαι Δημοκράτης και εσείς κομμουνιστής και έχουμε ουσιαστικές διαφορές. Μπορούμε να συνεννοηθούμε όμως για ένα πράγμα. Ότι στα δικά σας καθεστώτα και στα δικά μας τα σοβαρά, οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται», υπογράμμισε αρχικά ο Υπουργός Εργασίας που στη συνέχεια χαρακτήρισε τους συνδικαλιστές «καραμπουζουκλήδες»!

«Σήμερα ψηφίζεται νόμος που λέει ότι όποιος πάει να κλείσει μια επιχείρηση στα πλαίσια απεργίας θα συλλαμβάνεται. Εσείς λέτε ότι είστε καραμπουζουκλήδες και δεν σας αρέσει. Κάντε ότι θέλετε. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και οι καραμπουζουκλήδες θα συλλαμβάνονται», τόνισε και μάλιστα επανήλθε στην περίπτωση της Cosco. «Χθες πήγατε στο λιμάνι και κλείσατε την είσοδο, πήγατε και σε επιχειρήσεις και κλείσατε τις εισόδους. Μέχρι χθες μπορούσατε να το κάνετε. Από αύριο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν θα μπορείτε», υπογράμμισε.

Το γάντι σήκωσε ο Θανάσης Παφίλης ξεκαθαρίζοντας ότι ο Περισσός δεν δέχεται απειλές. «Κράτος σημαίνει οργανωμένη ταξική κυριαρχία που επιβάλει τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπεί. Οι εργαζόμενοι θα την γκρεμίσουν. Και δεν κωλώνουμε με πρόστιμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να απαντήσει αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Αμπατιέλου ότι «χθες η απάντηση στο νομοσχέδιο δόθηκε από τον Πειραιά και τους εργαζόμενους της Cosco, οι οποίοι όλοι απέργησαν και έμεινε κλειστή».

«Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που έρχεται και θα ψηφιστεί αυτό το άρθρο του νομοσχεδίου για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα να πηγαίνετε έξω από τα εργοστάσια και να κλείνετε την είσοδο, παρεμποδίζοντας τους εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν», είπε ο κ. Γεωργιάδης και μάλιστα  προσέθεσε πως «αυτό που κάνατε χθες στην Cosco είναι ο ορισμός του γιατί χρειάζεται αυτή η διάταξη. Αυτά από μεθαύριο τελείωσαν».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αναρωτήθηκε εάν ο Υπουργός λέει ότι «1.000 εργάτες στην Cosco εμποδίστηκαν να πάνε στη δουλειά τους».

«Θα μας τρελάνετε; Μπόρεσαν 100 άτομα που ήταν απ' έξω να σταματήσουν 1.000 εργαζόμενους; Τι προβοκατόρικα είναι αυτά που λέτε; Για ποιο λόγο; Εσείς είστε με την Cosco ή με τους εργάτες; Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι δεν δούλεψε η Cosco. Και δεν δούλεψε γιατί οι εργαζόμενοι εκεί έχουν πείρα», συμπλήρωσε και τον κάλεσε να διαβάσει την… ιστορία.

ΒουλήΚΚΕειδήσεις τώραεργασιακό νομοσχέδιοΆδωνις Γεωργιάδης