Πολιτική|22.09.2023 21:42

Οργή στην Κύπρο μετά τις αναφορές Κασσελάκη περί «κρατιδίου»: Φτηνή προσπάθεια για να δικαιολογηθεί

Newsroom

Πολύ έντονες αντιδράσεις και στην Κύπρο προκάλεσαν οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου», κατά τη διάρκεια δήλωσής του, όταν αναφερόταν στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης απέδωσε την αναφορά σε λάθος λόγω της κούρασης, οι αντιδράσεις δεν κόπασαν. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Κυριάκου Κενεβέζου, πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα: «Το Κυπριακό πουλάει. Επειδή κάθε μέρα που κυκλοφορώ και συνομιλώ μου λένε ότι  “ξέχασαν στην Ελλάδα το Κυπριακό”, ο κ. Κασσελάκης άθελά του απέδειξε ακόμη μια φορά ότι τα εθνικά αντανακλαστικά σε σχέση με το Κυπριακό είναι έντονα και ισχυρά ανεπτυγμένα….αυτά τα ατοπήματα, αυτά τα σφάλματα γίνονται για να μας θυμίζουν ότι ακόμα στον πυρήνα της καρδιάς μας και της σκέψης μας ζητήματα όπως το Κυπριακό παραμένουν όπως πρέπει να παραμένουν, στη σκέψη και τη συναίσθηση του συλλογικού Ελληνισμού».

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η αντίδραση της Κατερίνας Χριστοφίδου, διευθύντριας του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ: «Όσο επικίνδυνη και επιφανειακή ήταν η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, άλλο τόσο ρηχή και φτηνή ήταν η προσπάθεια του ίδιου να δικαιολογηθεί και μάλιστα χωρίς να το έχει αντιληφθεί μόνος του, παρά μόνο έπειτα από επισήμανση δημοσιογράφου. Ντροπή».

Την αναφορά καυτηρίασε και ο Μιχάλης Σοφοκλέους, στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη: «Τι πειράζει καλέ που δεν έχουν ιδέα; Γράφουν στο Instagram. Ειλικρινά, καλή μας τύχη κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…»

Επιθετικά ήταν τα σχόλια και κυπριακών μέσων ενημέρωσης, όπως το Sigma Live που μιλάει για «ασυναρτησίες περί ψευδοκράτους και ο «Φιλελεύθερος» που κάνει λόγο για ολίσθημα.

ειδήσεις τώραΚατεχόμεναΚυπριακόΚύπροςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης