Πολιτική|25.09.2023 12:12

Στη Βουλή ο Κασσελάκης: Συναντάται με τον Τσίπρα και αναλαμβάνει επίσημα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης για να λάβει και επίσημα τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ από τον τέως πρόεδρο του κόμματος. 

Ο κ. Τσίπρας υποδέχεται τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ολιγόωρη συνάντηση», κάτι που υποδηλώνει ότι θα γίνει μία τυπική «παράδοση» της προεδρίας στον νέο αρχηγό και όχι κάποια εξαντλητική ενημέρωση για τα τού κόμματος. 

Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη Βουλή, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, ναύαρχο εν αποστρατεία και βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Εύχομαι κάποια στιγμή τα κανάλια να μην τα επηρεάζουν οι κυβερνήσεις»

Πριν λίγο βρέθηκε στο καφέ όπου περνά κάθε πρωί ωστόσο το μεγάλος συνωστισμός από το πλήθος δημοσιογράφων που τον περίμεναν για κάποια δήλωση τον απέτρεψαν να πάρει ακόμα και τον καφέ του, γεγονός που του προκάλεσε εμφανή εκνευρισμό, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εντούτοις έδωσε εντολή να μην πληρώσουν ό,τι πάρουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

«Εύχομαι κάποια στιγμή τα κανάλια να μην τα επηρεάζουν οι κυβερνήσεις» είπε και συνέχισε το δρόμο του προς τη Βουλή.

Τα πρώτα μηνύματα Κασσελάκη

Όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr, στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε πως το πρώτο του ταξίδι τις επόμενες ημέρες θα γίνει στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο ταξίδι έχει ασφαλώς τον συμβολισμό του για εθνικούς λόγους και ειδικά μετά τις πρόσφατες ατυχείς για το Κυπριακό δηλώσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το λεκτικό του «ολίσθημα» με αναφορά σε «κρατίδιο» στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και όχι σε ψευδοκράτος. Όπως φάνηκε ωστόσο από τα εκλογικά αποτελέσματα στη μάχη της προεδρικής.

Στην χθεσινή διαδικασία ψήφισαν τελικώς 133.261 μέλη του κόμματος, δηλαδή περίπου 15.000 λιγότεροι από τον πρώτο γύρο μεταξύ των πέντε υποψηφίων. Μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία περίπου 15-20.000 μέλη από εκείνα που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή δεν επέστρεψαν στις κάλπες για την επαναληπτική εκλογή, κάτι που σημαίνει ότι προσήλθαν στην ψηφοφορία τουλάχιστον 5.000-10.000 παλαιά μέλη που απείχαν στην πρώτη ψηφοφορία των πέντε.

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΒουλήΣτέφανος Κασσελάκης