Πολιτική|27.09.2023 20:55

ΣΥΡΙΖΑ: Γρίφος η αξιοποίηση των «στρατηγών» της νίκης Κασσελάκη - Τι πραγματικά ισχύει με Κοτζιά

Newsroom

«Τεταμένο» παραμένει στο κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις δηλώσεις στελεχών να συντηρούν την εσωκομματική κόντρα, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρά σε συνεχείς συναντήσεις προκειμένου να δημιουργήσει την «ομάδα κρούσης» του κόμματος για την επόμενη ημέρα και έχοντας παράλληλα το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δύσκολες οι ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να λύσει μία πολύ δύσκολη εξίσωση, καθώς από τη μία θέλει να αξιοποιήσει όλα τα στελέχη που στάθηκαν ηχηρά στον πλευρό του και του παρείχαν ουσιαστική στήριξη και από την άλλη προσπαθεί να διατηρήσει την ηρεμία και την ισορροπία στο εσωτερικό του κόμματος για να μην κλιμακωθούν περισσότερο οι κόντρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, βρίσκεται σε εκκρεμότητα η λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κασσελάκη να πρέπει να αποφασίσει για τους βουλευτές που θα έχουν το ρόλο της άσκησης κριτικής στην κυβέρνησης, κάνοντας αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο.

Ο ρόλος του Παύλου Πολάκη

Για την ώρα δεν υπάρχει «λευκός καπνός» για την επιλογή των τομεαρχών, ενώ άγνωστος παραμένει ο ρόλος του Παύλου Πολάκη σε σχέση με τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι ο βουλευτής ίσως επιλεγεί για τον συντονισμό των τομεαρχών του κόμματος.

Ο κ. Πολάκης ναι μεν είναι ένας εκ των στρατηγών της νίκης Κασσελάκη και αποτελεσματικός σε θέματα διαφάνειας, καθώς κατάφερε να «εξολοθρεύσει» αρκετούς πολιτικούς του αντιπάλους με τις αποκαλύψεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο είναι ένας πολιτικός που επιδίδεται στο σκληρό πολιτικό ροκ. Το γεγονός αυτό ίσως κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να μη θέλει να κινηθεί με αυτή την εικόνα ή να είναι η κυρίαρχη γραμμή στο κοινοβούλιο.

Αυτοδιοικητικές εκλογές και Νίκος Κοτζιάς

Την ίδια ώρα υπάρχει προσπάθεια από τον Στέφανο Κασσελάκη να δώσει ώθηση στις δύο υποψηφιότητες που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια Αττικής, δίνοντας μία επικοινωνιακή ώθηση.

Αναφορικά με όσα ακούστηκαν για πιθανή επιστροφή του Νίκου Κοτζιά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει πέσει στο τραπέζι, ωστόσο έχει γίνει γνωστό ότι όποτε ο κ. Κασσελάκης ζητά τη γνώμη του για θέματα εξωτερικής πολιτικής ο πρώην ΥΠΕΞ τον συμβουλεύει.

ειδήσεις τώραΠαύλος ΠολάκηςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςαυτοδιοικητικές εκλογέςΝίκος Κοτζιάς