Πολιτική|29.09.2023 17:31

Κασσελάκης σε Μαρινάκη: «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία»

Newsroom

Στα πυρά του Παύλου Μαρινάκη απάντησε με ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις κατηγορίες ότι αμφισβητεί τη δημοκρατία.

«Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση», προσθέτει.

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία

«Οι νόμοι, οφείλουμε να το πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας μας. Χαρακτήρισε απαξιωτικά χειροκροτητές τους βουλευτές, εκλέγονται από εκατομμύρια συμπολίτες μας και ανέδειξαν τους εκπροσώπους μας. προέκυψαν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, από την οποία ο ίδιος δεν πέρασε διότι δεν είναι εκλεγμένος», είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην ενημέρωση των συντακτών και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του, και τα υπόλοιπα κόμματα, για όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκφράσαμε την ευχή να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό, το αντίθετο βλέπουμε».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνέντευξη στο Star υπογράμμισε ότι η  εικόνα μιλάει από μόνη της. «Όσοι την παρακολούθησαν δυστυχώς βγάζουν συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε να αναμετρηθούμε πολιτικά με τον κ. Κασσελάκη. Περιμένουμε θέσεις και προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε, είδαμε κάτι άλλο», είπε.

Δώρα Αυγέρη: Θέλει θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη: «Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΠαύλος ΜαρινάκηςΣτέφανος Κασσελάκης