Πολιτική|04.10.2023 14:49

Δημοτικές εκλογές: Ξεκάθαρο το τοπίο στην Βόρεια Ελλάδα για ορισμένους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους

Newsroom

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, τα επιτελεία των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων αλλά και των κομμάτων βρίσκονται επί ποδός και ήδη έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν τα φαβορί αρκετά εκ των οποίων αναμένεται να «καθαρίσουν» από την πρώτη Κυριακή.

Αρκετά ξεκάθαρο είναι το τοπίο στην Βόρεια Ελλάδα τόσο όσον αφορά ορισμένους υποψήφιους Περιφερειάρχες όσο και υποψήφιους Δημάρχους. Για παράδειγμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ένας από τους Δημάρχους της Ν.Δ. και πιο συγκεκριμένα ο νυν Δήμαρχος Δράμας και εκ νέου υποψήφιος Χριστόδουλος Μαμσάκος εκτιμάται πως βρίσκεται πολύ κοντά σε ακόμα μια εκλογή του.

Ο κ. Μαμσάκος που εκλέχθηκε Δήμαρχος για πρώτη φορά το 2014 με τη δημοτική παράταξη «Ενώνουμε την Δράμα» είναι κατά γενική ομολογία ένας από τους πιο πετυχημένους «γαλάζιους» Δημάρχους με πλούσιο έργο που συνεχίζει να προσφέρει με την ίδια όρεξη που πρωτοξεκίνησε.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου οι στοιχηματικές που φυσικά λαμβάνουν υπόψη και τις δημοσκοπήσεις τον δείχνουν πρώτο και με ποσοστό το οποίο με την κατάλληλη συσπείρωση «δείχνει» ακόμα και πρώτη Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι έντονη είναι η κινητικότητα και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θέλουν την ερχόμενη Κυριακή να υπάρξει ακόμα ένας «γαλάζιος» χάρτης, κάτι για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.
Ήδη τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και τα στελέχη του κόμματος έχουν αναλάβει για τις ημέρες που απομένουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με περιοδείες όπου κριθεί απαραίτητο για την επίτευξη του εγχειρήματος.

Δημοτικές εκλογέςειδήσεις τώρααυτοδιοικητικές εκλογέςκάλπεςπεριφερειακές εκλογέςΔράμα