Πολιτική|05.10.2023 08:42

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Παπαδάκης: «Η Αθήνα δεν έχει δήμαρχο - Μέσα σε όλα, υπάρχει και η φασιστική απειλή»

Newsroom

«Η Αθήνα δεν έχει δήμαρχο», είναι αυτό που τονίζει ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής του συνδυασμού Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα. Παράλληλα, παρουσίασε τους πέντε στόχους της παράταξής του για το ζήτημα των ακινήτων και τη δυσκολία εύρεσης κατοικίας.

Ειδικότερα, αρχικά δήλωσε πως «τρεις μέρες πριν από τις εκλογές έρχομαι για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά, μετά από εξώδικο που έστειλα σε όλα τα κανάλια». Όπως διευκρίνισε, δεν αναφέρεται στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN.

«Δεν έχουμε τη μεταχείριση του κ. Μπακογιάννη και των άλλων υποψηφίων. Συμμετέχουμε στις εκλογές πρώτον επειδή η Αθήνα δεν έχει δήμαρχο και δεύτερον επειδή η Αθήνα δεν έχει δημοτική αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

«Ο κ. Μπακογιάννης είναι ένας αποτυχημένος δήμαρχος»

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ο κ. Μπακογιάννης είναι ένας αποτυχημένος δήμαρχος. Το περπάτημα στα πεζοδρόμια της Αθήνας αποτελεί ολυμπιακό και παραολυμπιακό αγώνισμα, σπίτια δεν βρίσκει κανείς να νοικιάσει, πράσινο δεν υπάρχει, αντιπλημμυρικά έργα δεν υπάρχουν, ένα σωρό γκρεμίδια υπάρχουν που επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν κατεδαφίζονται και υπάρχουν και ακίνητα που δεν αξιοποιούνται για να στεγαστούν κοινωνικές υπηρεσίες και κάτοικοι».

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες υποβαθμίζονται και υποχρηματοδούνται με αποτέλεσμα να μην παρέχουν στους δημότες αυτά που έχουν ανάγκη από τον δήμο», δήλωσε μετά και συμπλήρωσε: «Και μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και η φασιστική απειλή, όταν τα σύνορά μας είναι κλειστά για τους πρόσφυγες αλλά ανοιχτά για τους Κροάτες ναζί και τους επίδοξους μιμητές τους, αυτό ενθαρρύνει σε συνδυασμό με τη βία της εξουσίας -η λατρεία της οποίας δημιουργεί σερίφηδες ανθρώπους που πετάνε άλλους από τους καταπέλτες και ενθαρρύνει τέτοιου είδους ομάδες».

Όπως πρόσθεσε, «κατεβαίνουμε στις εκλογές της Αθήνας για να εκφράσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των εργαζομένων της που ασφυκτιά από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την ανάλγητη πολιτική του δήμου που προτεραιότητα έχει τα έργα βιτρίνας».

Οι στόχοι για το πρόβλημα της εύρεσης κατοικίας

Για το πρόβλημα της εύρεσης κατοικίας, αναφέρει τους εξής πέντε στόχους:

  • να καταγραφούν, αξιοποιηθούν και διατεθούν τα χιλιάδες κενά κτίρια που υπάρχουν στον δήμο Αθήνας σε δικαιούχους με κοινωνικά κριτήρια για στέγη και για κοινωνικές υπηρεσίες
  • να διεκδικηθεί απαγόρευση εκμίσθωσης για βραχυχρόνιες μισθώσεις και Airbnb σε κενές κατοικίες
  • να νομοθετηθεί φραγμός στο ανώτατο ύψος του επιτρεπόμενου μισθώματος κατοικίας
  • να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις λαϊκής κατοικίας από fund και τράπεζες
  • να γκρεμιστούν τα ετοιμόρροπα κτίρια

«Η Αθήνα έχει γίνει τουριστικός ξενώνας, το κέντρο της ντεκόρ τουριστικών διαδρομών, το συντριβάνι της Ομόνοιας αυξάνει τις τιμές των ξενοδοχείων που το βλέπουν, αλλά οι άστεγοι και οι τοξικομανείς 100 μέτρα παραπέρα αποκαλύπτουν την πραγματική αναλγησία του δημάρχου για το πρόσωπο της Αθήνας», τόνισε έπειτα και κατέληξε: «Προσπαθούμε, παρά τον τηλεοπτικό αποκλεισμό, να έχουμε φτάσει σε όλους τους πολίτες της Αθήνας».

Δημοτικές εκλογέςΚώστας Μπακογιάννηςειδήσεις τώραπεριφερειακές εκλογέςΚώστας Παπαδάκηςαυτοδιοικητικές εκλογές