Πολιτική|05.10.2023 13:44

Μαρινάκης για τις αυξήσεις σε δικαστικούς: Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων

Newsroom

«Αφορά δύο προσφεύγοντες και μόνο αυτούς. Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα επέκτασης η ευρύτερης δημοσιονομικής ανησυχίας. Όσον αφορά στους βουλευτές, έχει ψηφιστεί να μην γίνει η σχετική διεκδίκηση».

Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση για τα αναδρομικά των δικαστών. Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι «για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ξεκαθαρίσει ότι τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική, κληθείς να σχολιάσει πρόσφατη δικαστική απόφαση για αύξηση σε δικαστικούς. Η απόφαση αφορά αυτούς που έχουν προσφύγει, «μελετάμε τις συνέπειές της» σημείωσε ενώ δήλωσε ότι «υπάρχει θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης».Όπως είπε, «σέβομαι πολύ τους δικαστές και συμφωνώ ότι το στάτους τους πρέπει να είναι ψηλά. Το θέμα είναι τι μπορεί να είναι», συμπλήρωσε.

«Δεν θα εφαρμοστεί σε όλους, δεν υπάρχουν τα λεφτά», είπε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς όπως εξήγησε αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί αποστρατικοποίησης των νησιών σημείωσε εκ νέου ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση και καμία αλλαγή στρατηγικής στην αμυντική πολιτική. Δεν τίθεται καν σε οποιαδήποτε συζήτηση κανένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Με την Τουρκία έχουμε εισέλθει σε μια φάση διαλόγου, υπό συγκεκριμένο πλαίσιο».

Παύλος Μαρινάκηςδικαστέςσυνταξιούχοισυντάξεις