Πολιτική|05.10.2023 22:11

ΣΥΡΙΖΑ: «Βάπτισμα του πυρός» στη Βουλή για τον Κασσελάκη – Οι νέοι ρόλοι στην ΚΟ και η ενότητα του κόμματος

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Το «βάπτισμα του πυρός» πήρε σήμερα (05/10) στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Χρήστος Τσιγουρής, ήταν μία πρωτόγνωρη συνεδρίαση καθώς, για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στα έδρανα και ένας νέος αρχηγός, χωρίς μακρόχρονη κομματική παρουσία βρισκόταν στο βήμα του ομιλητή και έστελνε τα μηνύματα στους βουλευτές και περιέγραφε, πώς θα πρέπει να είναι κατά τη γνώμη του ο ΣΥΡΙΖΑ και πώς θα πρέπει να κινηθούν, τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές.

Η συνεδρίαση έγινε στη σκιά μίας τοξικής αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της κούρσας διαδοχής και αυτό φάνηκε ότι δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο το εσωτερικό του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης χειροκροτήθηκε, μεν, κατά την είσοδό του, αλλά υπήρξαν πολλά στελέχη που δε χειροκρότησαν σε αρκετές στιγμές. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν από αυτούς που χειροκρότησαν τον νέο πρόεδρο κατά τη διάρκεια, και της εισόδου, αλλά και κατά την ομιλία του. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δε χειροκρότησαν στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης καθώς και άλλοι που, κατά τη διάρκεια της κούρσας διαδοχής, είχαν ταχθεί απέναντι σε αυτή την υποψηφιότητα. Πέραν του πολιτικού στίγματος του Στέφανου Κασσελάκη, και τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις προς την ΚΟ είχαμε και τη σφραγίδα του νέου αρχηγού στον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν τα νέα πρόσωπα.


Οι νέοι ρόλοι στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα: Γραμματέας της ΚΟ τοποθετείται η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν ο Νίκος Παππάς, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός, αφήνοντας εκτός τον Νάσο Ηλιόπουλο. Διευθυντής της ΚΟ αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ συντονιστής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου, ο Παύλος Πολάκης αντικαθιστώντας, ουσιαστικά τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι, το προηγούμενο διάστημα, η προεδρική πλευρά επικοινώνησε με αρκετά στελέχη που είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους σε άλλες υποψηφιότητες ( κυρίως την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο), επιδιώκοντας την αξιοποίησή τους στο νέο αυτό οργανόγραμμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με ευγενικό τρόπο αρνήθηκαν.

Λευκό ψήφισαν 16 βουλευτές

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 16 ψήφισαν λευκό. Κατά τις ίδιες πηγές, ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν λευκό βρίσκονται η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Όλγα Γεροβασίλη, η ομάδα των 6+6, καθώς επίσης και η «Ομπρέλα». Υπήρξαν τρεις απόντες, ο Όθωνας Ηλιόπουλος που είναι στο εξωτερικό, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό και ο Αλέξης Τσίπρας που έφυγε πριν από την ψηφοφορία.

 

Νάσος ΗλιόπουλοςΈφη ΑχτσιόγλουΠαύλος Πολάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος Παππάς