Πολιτική|06.10.2023 09:32

Ιωακειμίδης στο OPEN: «Το 1% του ΦΠΑ της Αττικής πρέπει να δοθεί σε έργα Πολιτικής Προστασίας - Μπορεί να φτάσει το 1 δισ.»

Newsroom

«Αισθάνομαι ότι θα είμαστε στον δεύτερο γύρο την Κυριακή το βράδυ μαζί με τον κ. Χαρδαλιά. Όλα είναι ανοιχτά την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττικός κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», Γιώργος Ιωακειμίδης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα συνεργασίας του κεντροαριστερού χώρου στον δεύτερο γύρο τόνισε: «Θα είναι ένα μέτωπο αυτοδιοίκησης εναντίον κυβερνητικής συμπεριφοράς».

«Οι βουλευτικές εκλογές έκριναν ποιος θα είναι κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια, κανείς δεν το αμφισβητεί. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός. Δεν είχε κανένα λόγο να μπει στο κομμάτι “θέλω τις περιφέρειες μπλε, θέλω περιφερειάρχες που να μπορώ να συνεργαστώ μαζί τους”, είναι αντιαυτοδιοικητικό και αντιδημοκρατικό», πρόσθεσε ο κ. Ιωακειμίδης. Παράλληλα τόνισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα» ήταν η αναγνωριστικότητά του έξω από τα όρια του Πειραιά, αλλά υπογράμμισε ότι «δουλέψαμε πολύ και έχει αυξηθεί σημαντικά».

Άλλο το χρίσμα και άλλο η στήριξη

«Είναι άλλο το χρίσμα, άλλο η στήριξη. Εγώ ξεκίνησα τον Ιανουάριο και κάποια στιγμή ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο και είπε “στηρίζουμε Ιωακειμίδη”. Εγώ δεν ρώτησα κανέναν αν θα κατέβω, ούτε με έχρισε κανείς. Ο κ. Χαρδαλιάς δεν το είχε στο νου του. Ξαφνικά αποφάσισε ο πρωθυπουργός ότι πρέπει να αλλάξει τον κ. Πατούλη», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο κ. Χαρδαλιά είπε: «Δεν μπορείς να κρατάς δύο καρπούζια σε μία μασχάλη. Όταν χρειαστεί να συγκρουστεί θα είναι με τον λαό που τον ψήφισε ή με τον πρωθυπουργό; Ο ίδιος δηλώνει στρατιώτης του πρωθυπουργού». «Εγώ θεωρώ ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ανοιχτούς ορίζοντες. Όπου χρειαστεί να συγκρουστεί να συγκρουστεί», πρόσθεσε.

Το 1% του ΦΠΑ της Αττικής πρέπει να δοθεί σε έργα Πολιτικής Προστασίας

Μιλώντας για το πρόγραμμά του σημείωσε ότι «Το 1% του ΦΠΑ της Αττικής πρέπει να δοθεί σε έργα Πολιτικής Προστασίας. Το 1% του ΦΠΑ της Αττικής είναι 500 εκατ. ευρώ, σε αυτά αν προσθέσεις από το ΕΣΠΑ τα λεφτά της περιφέρειας και από το κρατικό ταμείο, μπορούμε να φτάσουμε το ένα δισ».

Λέγοντας ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να πάνε σε αντιπλημμυρικά έργα και δασοπροστασία συνέχισε: «εμείς δεν λέμε “δώστε τα σε εμάς”. Ας φτιάξει ένα ταμείο η πολιτεία στο οποίο θα συμμετέχουμε και εμείς που θα ορίσει ποια είναι ιεραρχικά τα έργα που πρέπει να γίνουν για την προστασία της Αττικής και ένα καινούριο θεσμικό πλαίσιο επιτάχυνσης αυτών των έργων».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είπε ότι κινδυνεύουν να χαθούν ζωές στην Αττική και αν δεν γίνει επιτάχυνση των διαδικασιών, «πρώτα θα θρηνήσουμε νεκρούς».

ειδήσεις τώραπεριφερειακές εκλογέςΔημοτικές εκλογέςΓιώργος Ιωακειμίδηςαυτοδιοικητικές εκλογές