Πολιτική|06.10.2023 09:55

Τζιτζικώστας στο OPEN: Δημιουργούνται 35 νέα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία - Τι είπε για τα αντιπλημμυρικά έργα

Newsroom

Τριάντα πέντε νέα σχολεία αναμένεται να δημιουργηθούν στην Κεντρική Μακεδονία την επόμενη περίοδο όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή. Μιλώντας στο OPEN ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι έχει τρεις βασικές προτεραιότητες για την νέα περίοδο. Αυτές είναι η υγεία, η παιδεία και η επιχειρηματικότητα. «Τα δύο πρώτα αφορούν στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και το τρίτο στην ανάπτυξη του τόπου». 

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας υπάρχουν χρήματα στην Περιφέρεια γιατί υπάρχει η Ευρώπη που δίνει πόρους και κονδύλια. «Σκεφτείτε για παράδειγμα στην Κεντρική Μακεδονία ότι οι πόροι για έργα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό είναι για έργα σε όλους τους τομείς και στις 7 περιφερειακές ενότητες».

Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα τόνισε ότι υπάρχει συμπληρωματικότητα με το κράτος. «Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μια αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας. Είδαμε ότι δεν λειτουργεί πολύ αποδοτικά σήμερα,  βέβαια λειτουργεί πολύ καλύτερα από το παρελθόν. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το άλμα».

Αναφερόμενος στο έργο του τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. «Δόθηκαν 20 εκατ. ευρώ μη επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Στηρίξαμε 8.000 επιχειρήσεις και διασφαλίσαμε 25.000 θέσεις εργασίας Διαθέσαμε 2 δις ευρώ για την επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας την εξωστρέφειά τους και την καινοτομία τους.Έχουμε μόνο φέτος 9% αύξηση του ΑΕΠ στην Κεντρική Μακεδονία. Δημιουργήθηκαν 70.000 νέες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΑπόστολος ΤζιτζικώσταςΔημοτικές εκλογέςαυτοδιοικητικές εκλογέςπεριφερειακές εκλογέςειδήσεις τώρα