Πολιτική|08.10.2023 21:36

Εκλογές: Τα αποτελέσματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Newsroom

Ένα μεγάλο θρίλερ είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών έκλεισαν με τους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών να αναμένουν τα αποτελέσματα. 

Τον Κωνσταντίνος Ζέρβας και τον Στέλιος Αγγελούδης χωρίζει πολύ μικρή απόσταση. Με την καταμέτρηση να πλησιάζει το 20%, ο κ. Ζέρβας προηγείται με 27,71%, ενώ ακολουθεί ο κ. Αγγελούδης με 26,17%. Μάλιστα και ο τρίτος κατά σειρά υποψήφιος, κ. Πέγκας είναι αρκετά κοντά, καθώς συγκεντρώνει περισσότερο από 20%.

Τα αποτελέσματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης στο 19, 01% της ενσωμάτωσης, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Ζέρβας Κωνσταντίνος - ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!: 27,71%
  • Αγγελούδης Στυλιανός - ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 26,17%
  • Πεγκας Σπυρίδων (Σπύρος) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: 20,45 %
  • Τομπουλίδης Βασίλειος - ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 7,11%
  • Κέκη Μαρία - Η Πόλη Ανάποδα και συνεργαζόμενες κινήσεις: 5,28 %
  • Τσαβλής Δρόσος - ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ Δρόσος Τσαβλής: 5,14%
  • Καλόγηρος Στέργιος - Θεσσαλονίκη Μακεδονία Στέργιος Καλόγηρος: 4,60%
  • Κουριαννίδης Ιωάννης - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ: 1,97%
  • Ζιαμπάζης Δημήτριος - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 1,57%

 Οι πρώτες αντιδράσεις των επιτελείων Ζέρβα -Αγγελούδη - Πέγκα μετά το exit poll

Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα στελέχη του Κωνσταντίνου Ζέρβα μετά το κλείσιμο της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανακοίνωση του πρώτου exit poll της Interview που δίνει σαφές προβάδισμα στο νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης («Ναι στη Θεσσαλονίκη»), με 31%-35%, έναντι των οκτώ συνυποψηφίων του για τη δημαρχία, όπως προκύπτει από την εκτίμηση του exit poll.

Από νωρίς το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα συγκεντρώθηκαν αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι και υποστηρικτές του συνδυασμού «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», οι οποίοι εκφράζουν αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα.

Χαμόγελα έφεραν το exit poll και στο στρατηγείο του Στέλιου Αγγελούδη με τα στελέχη του να εκτιμούν ότι κλείδωσε η είσοδος της αυτοδιοικητικής παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη». Με αγωνία περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα που θα οριστικοποιήσει και τη διαφορά από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.  Τα περισσότερα στελέχη του Στέλιου Αγγελούδη παραμένουν στα εκλογικά κέντρα.  Ο κ. Αγγελούδης αναμένεται να προσέλθει στο εκλογικό του κέντρο περίπου στις 21:00.

Μουδιασμένοι παρακολούθησαν τα αποτελέσματα του exit poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης υποψήφιοι και φίλοι της παράταξης του Σπύρου Πέγκα στο «στρατηγείο» επί της οδού Τσιμισκή.

Ο κ. Πέγκας αναμένεται να φτάσει στο εκλογικό του κέντρο μετά τις 21:00, όταν υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, ενώ στελέχη από το επιτελείο του, εκφράζουν την εκτίμηση πως τα συγκεκριμένα ποσοστά δεν αποτυπώνουν την ακριβή εικόνα των τελικών αποτελεσμάτων.

Στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα του exit poll, φαίνεται να μπαίνει ο Στέλιος Αγγελούδης («Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη»), με 23%-27%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σπύρος Πέγκας («Θεσσαλονίκη για Όλους»), με 13%-16%. Τέταρτος στην προτίμηση φαίνεται να είναι ο Δρόσος Τσαβλής («Όλοι Εμείς») με 7%-9%.

Πέμπτη φαίνεται να έρχεται η Μαρία Κέκη («Πόλη Ανάποδα») με 6%-8%, έκτος ο Βασίλης Τομπουλίδης («Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης») με 3,5%-5,5%, έβδομος ο Στέργιος Καλόγηρος («Θεσσαλονίκη-Μακεδονία») με 3%-5%, όγδοος ο Ιωάννης Κουριαννίδης («Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική») με 1,5% με 2,5% και ένατος ο Δημήτρης Ζιαμπάζης («Ενωμένοι Μακεδόνες για τον δήμο Θεσσαλονίκης») με ποσοστό 1%-2%.

Δημοτικές εκλογέςΚωνσταντίνος Ζέρβαςδήμος ΘεσσαλονίκηςΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρααποτελέσματα εκλογών 2023αυτοδιοικητικές εκλογέςΣπύρος Πέγκας