Πολιτική|06.10.2023 21:26

Έλλη Στάη στο OPEN: Οι κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, η έλλειψη πυγμής από Κασσελάκη και το πολιτικό σχέδιο

Newsroom

Διαλυτική χαρακτήρισε η Έλλη Στάη στην τηλεόραση του OPEN, την εικόνα που έδειξαν για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα έλαβαν χώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την Πέμπτη υπό τον Στέφανο Κασσελάκη. 

«Είναι μεγάλη η σύγκρουση, όχι ότι δεν το περιμέναμε. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι αυτές οι 16 ψήφοι κατά στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός, δηλαδή σχηματικά μπορούμε να πούμε είναι οι μισοί. Και αυτό το οποίο προβληματίζει είναι ότι όταν μιλάμε για κοινοβουλευτική ομάδα δεν μιλάμε απλά για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάμε για την κοινοβουλευτική τους λειτουργία. Πώς θα προχωρήσουν όταν θα πρέπει κάποιοι να είναι απέναντι στη λειτουργία της κυβέρνησης και να είναι ενωμένα απέναντι; Αν υπάρχουν 16 ή και περισσότεροι ή και λιγότεροι οι οποίοι αντιδρούν και αφίστανται της γραμμής του προέδρου, τότε είναι πάρα πολύ δύσκολος ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Οι αιτίες ήταν προφανείς και η ίδια η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη σε ό,τι αφορά ότι έχει πάρει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν έχει αυτή τη στιγμή εμφανίσει συγκροτημένα ή καθόλου, και οι επιλογές των προσώπων καθώς οι αντιπαλότητες μαίνονται πολύ καιρό».

Μονόδρομος η σύγκρουση;

Η αίσθηση που δίνεται σύμφωνα με την Έλλη Στάη είναι «ότι θα συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος. Περιμέναμε να κάνουμε υπομονή μέχρι τις εκλογές. Ναι μπορούμε να δούμε διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέρουμε». Όπως πρόσθεσε ο νέος πρόεδρος «δεν έχει δείξει μέχρι στιγμή την πυγμή που έπρεπε».

«Λαοφιλής ο Κασσελάκης»

Τέλος, για τον Στέφανο Κασσελάκη, η Έλλη Στάη επισήμανε ότι «βλέπουμε την άλλη εικόνα και το χτίσιμο της σχέσης με τον κόσμο. Και τι βλέπουμε εκεί; Εκεί βγάζει μια συναισθηματική φόρτιση όπου ο κόσμος ανταποκρίνεται [...] Ο κόσμος δεν ζητά το πολιτικό σχέδιο, που ζητά το κόμμα του και εμείς τα οποία είναι απαραίτητα για τη Δημοκρατία, δεν σκέφτεται καν αν η κοινοβουλευτική ομάδα θα ομονοεί, σκέφτεται αυτά που του εκπέμπει, η προσδοκία και η ελπίδα που του δίνει».

Και πρόσθεσε: «όταν απευθύνεται σε ένα μεγάλο κοινό και φεύγει από το εσωκομματικό κοινό τότε το κοινό του γίνεται μεγαλύτερο. Μένει να δούμε πως θα το συγκροτήσει».

Στέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΈλλη ΣτάηΣΥΡΙΖΑ