Πολιτική|08.10.2023 23:35

Εκλογές - Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ανοδική του πορεία - Είναι ξεκάθαρα δεύτερη δύναμη»

Newsroom

Δηλώσεις για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ της Κυριακής τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Εμείς κάναμε επιλογές ανανέωσης με ήθος και με επάρκεια».

Ανδρουλάκης: Στόχος στις επόμενες εκλογές να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ

«Το αποτέλεσμα των εκλογών απόψε είναι καθαρό. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη σταθερά την ανοδική του πορεία, είναι ξεκάθαρα η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση. Έχουμε όμως πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Η μεγάλη πρόκληση και ο μεγάλος στόχος είναι ένας. Η παράταξή μας, η δημοκρατική παράταξη να είναι στις επόμενες εκλογές η προοδευτική δύναμη, η αξιόπιστη δύναμη αυτή που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ. Η αγωνία μας είναι η ΝΔ να έχει έναν αξιόπιστο αντίπαλο στις επόμενες εκλογές. Αυτό δεν θα επιτευχθεί με σόου, αλλά με αγώνα καθημερινά θέσεις και συγκροτημένο πρόγραμμα. Αυτή είναι η αγωνία μας. Είμαι σίγουρος ότι με την ανανέωση και τον καθαρό λόγο θα τον καταφέρουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ: Η πρώτη αποτίμηση από τη Χαριλάου Τρικούπη

Στους κερδισμένους συγκαταλέγει τον εαυτό του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που προχώρησαν σε μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων στων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ειδικότερα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι στους τρεις μεγάλους δήμους το ΠΑΣΟΚ έδειξε τη δυναμική του:

  • «ο Γιάννης Μώραλης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε υποστηριχτεί σταθερά από το ΠΑΣΟΚ από το 2014, επανεκλέχτηκε δήμαρχος Πειραιά από την Α Κυριακή
  • ο Χάρης Δούκας έκανε την ανατροπή στην Αθήνα και ως φαίνεται περνά στον δεύτερο γύρο
  • ο Στέλιος Αγγελούδης  επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ περνά στον δεύτερο γύρο στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ή είναι σε τροχιά νίκης σε πολλαπλάσιους δήμους σε σχέση με το 2019. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους δήμους Μυτιλήνης, Συκεών-Νεάπολης, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Ιλίου, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Πετρουπόλεως, Ρεθύμνου, Σερρών, Χανίων,  Καβάλας, Ιωαννιτών, Θέρμης, Βέροιας, Αιγάλεω, Ηρακλείου Αττικής, Ιεράπετρα κλπ

Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας (στέλεχος ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Έρευνας το 2016), που ανακοινώθηκε πρώτα από το ΠΑΣΟΚ και ακολούθως στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει ως φαίνεται τη μάχη στον δεύτερο γύρο».

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μέσα από το Live blog του ethnos.gr

Κλείνοντας, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν ότι η  επιλογή του ΠΑΣΟΚ σε νέα πρόσωπα επίσης απέδωσε καθώς σε δυο περιπτώσεις:

  • «στην Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας ο Σπύρος Σκιαδαρέσης ήταν δεύτερος
  • στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Νικηφόρος Παπανικόλας επίσης δεύτερος
  • στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρήστος Παπαστεργίου επίσης δεύτερος».
Δημοτικές εκλογέςΝίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚπεριφερειακές εκλογέςαυτοδιοικητικές εκλογέςειδήσεις τώρα