Πολιτική|09.10.2023 12:46

Μπέος: Για «προσωπική νίκη Μητσοτάκη στον Βόλο» μιλά ο Γιώργος Πετρουλάκης

Newsroom

Με ανάρτησή του στο Facebook αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Γιώργος Πετρουλάκης ισχυρίζεται ότι υπάρχουν στενοί δεσμοί της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αχιλλέα Μπέο.

Μάλιστα, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην ΓΓ επικοινωνίας, δημοσίευσε φωτογραφία του υφυπουργού Τριαντόπουλου, που είναι προσωπική επιλογή Μητσοτάκη, στην προεκλογική συγκέντρωση Μπέου στον Βόλο.

«Χωρίς τη ΝΔ δεν υπάρχει Μπέος»

Ο Γιώργος Πετρουλάκης στην ανάρτησή του επισημαίνει πως, «πρόκειται για προσωπική επιτυχία του κυρίου Μητσοτάκη και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Επαναλαμβάνω: χωρίς τη ΝΔ δεν υπάρχει Μπέος στο Βόλο. Τα 2/3 και πλέον της δύναμής του προέρχονται από τους μηχανισμούς των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που πραγματικά έλιωσαν για την επανεκλογή του».

«Και μην ακούσω "μα η ΝΔ δεν έδωσε χρίσμα" ή "ο Μητσοτάκης καταδίκασε" τις προεκλογικές χυδαιότητες Μπέου. Δουλευόμαστε; Όλη η Μαγνησία γνωρίζει πως, παρά τη στάχτη στα μάτια, όλος ο επίσημος μηχανισμός της παρέμεινε αταλάντευτα στη διάθεσή του. Και αυτός φυσικά στη διάθεση της ΝΔ. "Εμετό μου έρχεται να κάνω με Ανδρουλάκη και Κασσελάκη", σύμφωνα με προεκλογική του δήλωση, μπινελίκια συνεχή προς το ΚΚΕ, και μόνο με Μητσοτάκη υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός», υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η ανάρτηση Πετρουλάκη

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Βγάζω το καπέλο μου στο μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας που, όπως και στις περισσότερες περιφέρειες και δήμους πέτυχε την εκλογή δικών της ανθρώπων, έτσι και στο Βόλο μάς φόρτωσε άλλα 5 χρόνια τον εκλεκτό της.

Πρόκειται για προσωπική επιτυχία του κυρίου Μητσοτάκη και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Επαναλαμβάνω: χωρίς τη ΝΔ δεν υπάρχει Μπέος στο Βόλο. Τα 2/3 και πλέον της δύναμής του προέρχονται από τους μηχανισμούς των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που πραγματικά έλιωσαν για την επανεκλογή του. Ο αντίπαλος του, Νίκος Παπαπέτρος, κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του αθροίσματος των ποσοστών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, των κομμάτων που τον στήριξαν, στις εθνικές εκλογές. Δεν ήταν αρκετό. Με την εξαίρεση κάποιων σοβαρών τοπικών παραγόντων της συντηρητικής παράταξης, το συντριπτικό κομμάτι του 43% της ΝΔ στο νόμο Μαγνησίας πήγε μπετόν αρμέ στον Μπέο. Χωρίς αυτό ο Μπέος δεν θα ξεπερνούσε ούτε το 15%. Απλά μαθηματικά.

Και μην ακούσω «μα η ΝΔ δεν έδωσε χρίσμα» ή «ο Μητσοτάκης καταδίκασε» τις προεκλογικές χυδαιότητες Μπέου. Δουλευόμαστε; Όλη η Μαγνησία γνωρίζει πως, παρά τη στάχτη στα μάτια, όλος ο επίσημος μηχανισμός της παρέμεινε αταλάντευτα στη διάθεσή του. Και αυτός φυσικά στη διάθεση της ΝΔ. «Εμετό μου έρχεται να κάνω με Ανδρουλάκη και Κασσελάκη», σύμφωνα με προεκλογική του δήλωση, μπινελίκια συνεχή προς το ΚΚΕ, και μόνο με Μητσοτάκη υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός.

Δεν είναι ανίκητη η ΝΔ - κανείς δεν είναι. Είναι οργανωμένη και για να παραμείνει στην εξουσία συνεργάζεται και με Μπέους, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Η δική μας απάντηση πρέπει να βασιστεί σε ανθρώπους με αρχές και αξίες απέναντι στον αμοραλισμό και για να είναι αποτελεσματική θέλει δουλειά μυρμηγκιού - κάθε μέρα, από τώρα.

Στη φωτογραφία ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη , πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Μαγνησίας και υφυπουργός κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Μπέου, ΜΕΤΑ το δημόσιο ψέμα του πρωθυπουργού σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «η ΝΔ δεν στηρίζει Μπέο». Τουλάχιστον ο Τριαντόπουλος δεν υποκρίνεται».

 

Χρήστος ΤριαντόπουλοςΑχιλλέας ΜπέοςΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΒόλος