Πολιτική|11.10.2023 16:00

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Κασσελάκη περί υπονόμευσης – Καββαδία: Καταργήθηκαν μήπως τα όργανα και δεν το ξέρουμε;

Newsroom

Αντιδράσεις προκάλεσε η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ότι «όποιος θα υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος».

Η πρώτη επώνυμη αντίδραση από την «Ομπρέλα» ήρθε από την Αννέτα Καββαδία η οποία έγραψε σε ανάρτησή της στο facebook:

«L’Etat, c’est moi? Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;» Και αφού παραθέτει τι προβλέπει το άρθρο 39 τονίζει: «Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

 

«Σε 4 χρόνια μπορεί και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αλλάξει» λένε πηγές κοντά στον Κασσελάκη 

Στη συνέχεια, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν ότι στις πρόσφατες εκλογές η διαδικασία που ακολουθήθηκε είχε να κάνει με την τριετή  επιτροπή που επέλεξε όλες τις υποψηφιότητες (Καλόγηρου, Σβίγγου, Βασιλειάδης). Στην συνέχεια πέρασαν από την Πολιτική Γραμματεία όπου εκεί κόπηκε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων Χαιρετάκης και ο Αδαμόπουλος και στην συνέχεια ο τελικός αριθμός  των υποψηφίων εγκρίθηκε από την ΚΕ.

Παρόλα αυτά, επισημαίνουν, όταν προέκυψε το θέμα του Γιώργου Κατρούγκαλου ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που πήρε την τελική απόφαση  και τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων ενώ ακόμα και για τον Παύλο Πολάκη ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αποφασίσει να τον θέσει εκτός κόμματος. Η οποία αλλαγή υπήρξε είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας πείστηκε από τους συντρόφους του ότι δεν θα έπρεπε να το τραβήξει.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «σε 4 χρόνια μπορεί και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αλλάξει». 

ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΑννέτα Καββαδίαειδήσεις τώρα