Πολιτική|11.10.2023 18:35

Κωνσταντοπούλου για Χουρδάκη: «Προσκολλάται και λοξοδρομεί προς τα δεξιά»

Newsroom

Απάντηση στην ανακοίνωση του Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος νωρίτερα είπε πως δεν παραδίδει την έδρα του στην Πλεύση Ελευθερίας, έδωσε η επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συγκεκριμένα, αναλύοντας τους λόγους που την ώθησαν να απομακρύνει τον κ. Χουρδάκη από το κόμμα, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως ο βουλευτής «προσκολλάται και λοξοδρομεί προς τα δεξιά».

Σε συνέντευξή της στο formediatv, η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει: «Εγώ έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής που τον ενημερώνω ότι έχει ζητηθεί από τον κύριο Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα του. Μέχρι να το κάνει τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει πολύ ξεκάθαρα πει προς την κοινωνία ότι δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά ότι κοιτάμε μπροστά. Φυσικά έχουμε τις αριστερές μας αναφορές μας στις αρχές μας και τις αξίες μας. Φυσικά είναι ανεπίτρεπτες οι προσκολλήσεις σε κόμματα και το λοξοδρόμισμα προς την Δεξιά και φυσικά εγώ αυτό ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα το διαφυλάξω. Όπως επίσης θα διαφυλάξω την εύρυθμη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Η δήλωση Χουρδάκη

Νωρίτερα, ο κ. Χουρδάκης είχε αρνηθεί να παραδώσει την έδρα του, τονίζοντας: πως θα συνεχίσει με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η  Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της. Ο ίδιος προσθέτει ότι στην μέχρι σήμερα κοινοβουλευτική του θητεία έχει ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της -δημοκρατικά λειτουργούσας- Πλεύσης Ελευθερίας. «Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που έχω ήδη καταθέσει είναι προσβάσιμα σε όλους», σημείωνε χαρακτηριστικά.

ειδήσεις τώραΠλεύση ΕλευθερίαςΒουλήΖωή Κωνσταντοπούλου