Πολιτική|12.10.2023 15:27

Σε κύκλο εσωστρέφειας ο ΣΥΡΙΖΑ: Τα 3+1 ανοιχτά μέτωπα του Κασσελκάκη

Newsroom

Σε έναν κύκλο εσωστρέφειας έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλειοψηφία και εσωκομματική αντιπολίτευση κρατούν ανοιχτούς λογαριασμούς που ετοιμάζονται να λύσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Η σαφής προειδοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων όσοι υπονομεύσουν το έργο της Κ.Ο., επανέφερε τα σενάρια περί εσωτερικής υπονόμευσης εν μέσω πληροφοριών ότι πολλοί βουλευτές από την εσωκομματική αντιπολίτευση αρνήθηκαν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Τα 3+1 μέτωπα του Κασσελάκη

Όπως αναφέρει στο Open ο Χρήστος Τσιγουρής, η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του κόμματος γίνεται σε πολύ φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Υπάρχει ένα μέτωπο για τους ρόλους και ποιοι αρνήθηκαν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, όταν αυτό τους προτάθηκε. Σημειώνεται πως υπάρχει ένα ηχηρό «λευκό» των 16 βουλευτικών ψήφων στην πρώτη πρόταση Κασσελάκη για το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το δεύτερο είναι το τελεσίγραφο έξωσης από τα ψηφοδέλτια σε όποιον, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- «υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο.».

Το τρίτο μέτωπο είναι η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη να ενοποιηθούν στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που έφερε σφοδρές αντιδράσεις. Ο πρώτος που αντέδρασε έντονα ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος  έκανε λόγο για υπονόμευση.

«Το γεγονός ότι κυνικά ομολογείται ένα σχέδιο που σημαίνει εγκατάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς και τη συσσωμάτωσή του σε ένα κεντροαριστερό κόμμα δείχνει ποιο υπονόμευσαν την προηγούμενη περίοδο αντικειμενικά τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχολίασε πως: «Ο κ. Σπίρτζης ξέρετε ήταν υπεύθυνος για να οργανώσει την αυτοδιοικητική δουλεία και παρέδωσε λευκή κόλα και παραιτήθηκε λίγες ημέρες πριν». 

Στη δήλωση αυτή ο κ. Σπίρτζης απάντησε αιχμηρά στον κ. Σκουρλέτη:

«Χρειάστηκε ένας και πλέον χρόνος καθυστερήσεων με ευθύνη των μελών της Ομπρέλας, για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συνεδρίου, για συγκρότηση δικτύου αυτοδιοίκησης (…) Ο καιρός της ανοχής της προσωπικής στοχοποίησης μου και των ευρύτερων στοχοποιήσεων μας, τελείωσε (…)  Για τα περί υπονόμευσης ξέρουν όλοι, σύντροφε Πάνο και δεν ξεχνούν».

Ακόμη ένα ζήτημα που συζητείται από μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως σκέφτονται να ζητήσουν εξηγήσεις από το νέο πρόεδρο αν όσα έχει πει για το βιογραφικό του είναι αληθή ή όχι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν αυτή η σκέψη λάβει τελικά σάρκα και οστά με την συγκέντρωση υπογραφών για να ενεργοποιηθεί μια πρόνοια του καταστατικού που οδηγεί σε έκτακτο συνέδριο.

Χρήστος ΣπίρτζηςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΠάνος ΣκουρλέτηςΣΥΡΙΖΑ