Πολιτική|13.10.2023 12:45

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Πελετίδης: «H Πάτρα θα γίνει από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα, αυτή η μάχη δεν είναι ενός πολιτικού συνδυασμού»

Newsroom

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κατακτήσαμε και να χτίσουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε για την πόλη μας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καλώντας τους πολίτες να τον εμπιστευτούν με μια τρίτη θητεία στον δημαρχιακό θώκο. 

Απαντώντας στη μομφή του συνυποψηφίου Κώστα Σβόλη ότι λόγω των πολιτικών του καταβολών έχει μια ιδεοληπτική προσέγγιση σε ορισμένα ζητήματα, όπως τη δημοτική αστυνομία αναρωτήθηκε «μια πόλη θέλει δημοτική αστυνομία ή εργαζόμενους στην καθαριότητα; Μια πόλη θέλει καταστολή ή να λύνουμε τα προβλήματα;».

Ο ίδιος εξήγησε πως «ο δήμος έχει υπηρεσία που υλοποιεί τις αποφάσεις του» και συμπλήρωσε «στην Αθήνα τι κάνει η δημοτική αστυνομία; Βάζει κλήσεις και κοιτάει να αυξήσει το εισόδημα του δήμου».

Ποιοι κατάφεραν να πάρουν την παραλιακή ζώνη; 

Κατηγόρησε τον συνυποψήφιο του πως δεν μένει στην Πάτρα και σημείωσε πως ο ίδιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση κατάφεραν να πάρουν υπό δημοτικό έλεγχο τη μαρίνα της πόλης το 2018. «Ενώ είμαστε μια παραλιακή πόλη δεν είμαστε σε επαφή με τη θάλασσα. Ποιοι κατάφεραν να πάρουν την παραλιακή ζώνη; Εμείς με τους αγώνες μας. Τον Ιούλιο του 2018 με νόμο πλέον παραχωρήθηκε στην πόλη μας. Είμαστε οι μοναδική πόλη που αύξησε τον δημόσιο χώρο. Πήραμε και τη μαρίνα την ίδια περίοδο. Μια μαρίνα που ήταν κατεστραμμένη και τη χτίζουμε. Η μαρίνα λειτουργεί και η εργολαβία ξεκινά σε λίγες ημέρες». 

Οι παραλιακές ζώνες πρέπει να είναι κοινόχρηστος χώρος

«Το παραλιακό μέτωπο είναι η αυλή των σπιτιών μας. Οι παραλιακές ζώνες πρέπει να είναι κοινόχρηστος χώρος. Έχει γίνει ήδη αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και είμαστε σε φάση να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ  2021-2027. Και θα είμαστε μια από τις ωραιότερες πόλεις. Υπογειοποιείται το τρένο μέσα στην πόλη μας. Δημιουργείται ένα γραμμικό πάρκο και κατακτούμε μια τεράστια δημόσια επιφάνεια. Φτιάχνουμε μια νέα πόλη, αυτή που ονειρεύονταν για χρόνια οι πολίτες μας», συνέχισε. 

Ερωτηθείς πώς κατάφερε να συγκεντρώσει 39,95%τη στιγμή που το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές πήρε στην Πάτρα μόλις 9%, είπε «εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα μίγμα που λέει ότι από τη μία μεριά είναι ο λαός, που αγωνίζεται για τα δίκια του και από την άλλη αυτοί που εκμεταλλεύονται τις ανάγκες του και αξιοποιούν τη δημοτική και δημόσια περιουσία για τη δική τους ευτυχία» και συμπλήρωσε «στη Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχουν κομμουνιστές, αγωνιστές, δημοκράτες, που αγωνιούν για την πόλη τους. Μας ενώνει ότι δεν περιγράφουμε απλά τα προβλήματα».  

Αυτή η μάχη δεν είναι ενός - Δεν είναι ενός πολιτικού συνδυασμού

Σχετικά με την ανάρτηση που έκανε ο Διονύσης Τεμπονέρας με την οποία αποκάλυπτε πως στις δημοτικής εκλογές θα ψηφίσει Κώστα Πελετίδη είπε ότι πρόκειται για «θετική ενέργεια γιατί συμβάλει σε αυτό που κάνουμε στην πόλη μας».«Τι κάνουμε; Συσπειρώνουμε τον πατραϊκό λαό. Αυτή η μάχη δεν είναι ενός. Δεν είναι ενός πολιτικού συνδυασμού. Είναι μια μάχη που συσπειρώνει την πλειοψηφία του πατραϊκού λαού και δεν ξεψειρίζουμε ο ένας τον άλλο. Πηγαίνουμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στην αιτία», πρόσθεσε. 

Καταλήγοντας τόνισε «Σε αυτό τον αγώνα θα προχωρήσουμε και θα πετύχουμε λύσεις τις προϋποθέσεις για τις οποίες έχουμε ήδη δημιουργήσει και σε λίγο καιρό η πόλη μας θα είναι από τις ωραιότερες αν όχι η ωραιότερη στην Ελλάδα», ωστόσο απέφυγε διακριτικά να τοποθετηθεί για τη γραμμή του ΚΚΕ που καλεί τους πολίτες  στις αυτδιοικητικές εκλογές όπου δεν υπάρχει υποψήφιος του να επιλέξουν την αποχή ή να ψηφίσουν άκυρο.

ΠάτραΔημοτικές εκλογέςειδήσεις τώρααυτοδιοικητικές εκλογέςΚώστας Πελετίδηςπεριφερειακές εκλογές