Πολιτική|15.10.2023 19:50

Αποτελέσματα εκλογών: Επίσημη εκτίμηση για νίκη Δούκα, Αγγελούδη, Πελετίδη - Ντέρμπι σε μία Περιφέρεια

Newsroom

Μεγάλες ανατροπές επεφύλασσε η κάλπη της δεύτερης Κυριακή των εκλογών με τον Κώστα Μπακογιάννη να χάνει τον δήμο Αθηναίων, όπου θριαμβεύει ο Χάρης Δούκας, ενώ ανατροπή σημειώνεται και στη Θεσσαλονίκη με νίκη Αγγελούδη αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου ο Κώστας Αγοραστός παραδίδει την θέση του στον Δημήτρη Κουρέτα.

Σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση των αποτελεσμάτων, σημαντική είναι η διαφορά σε όλες τις περιφέρειες, όπου διεξήχθη εκλογική μάχη στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, πλην Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καθώς μόνο σε αυτήν φαίνεται ότι μπορεί να αλλάζει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στους μεγάλους δήμους η διαφορά είναι και εκεί σημαντική και το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να αλλάζει. Επομένως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Χάρης Δούκας θα είναι νέος Δήμαρχος Αθηναίων, ο Στέλιος Αγγελούδης νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Κώστας Πελετίδης επανεκλέγεται δήμαρχος Πατραίων.

Η εκτίμηση της Singular Logic

«Οριακή επικράτηση του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και διατήρηση της εικόνας που έχει διαμορφωθεί έως τώρα στις υπόλοιπες πέντε περιφέρειες και στους τρεις μεγαλύτερους δήμους, προβλέπει η Singular Logic.

Τα ποσοστά που εκτιμά η εταιρεία για τους νικητές στις περιφέρειες είναι τα εξής: Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης 51%, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης 56,9%, Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας 59,4%, Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής 64,4%, Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός 53,2% και Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης 54,3%.

Η εκτίμηση για τους δήμους είναι για την Αθήνα επικράτηση του Χάρη Δούκα με 55,9%, στη Θεσσαλονίκη πρωτιά του Στέλιου Αγγελούδη με 67,3% και στην Πάτρα νίκη του Κώστα Πελετίδη με 56,8%».

Κερδίζουν οι «γαλάζιοι» αντάρτες σε τέσσερις Περιφέρειες

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να γνωρίζει ήττα από τους «αντάρτες» σε τέσσερις Περιφέρειες, Αναλυτικότερα:

  • Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη προηγείται ο Χριστόδουλος Τοψίδης με 51,19%.
  • Στο Βόρειο Αιγαίο προηγείται ο Κώστας Μουτζούρης με 52,63%.
  • Στη Δυτική Μακεδονία προηγείται ο Γιώργος Αμανατίδης με 56,40%.
  • Στη Θεσσαλία προηγείται ο Δημήτρης Κουρέτας με 58,86%.
  • Στα Ιόνια Νησιά πρώτος είναι ο Γιάννης Τρεπεκλής με 66,1%.
  • Στην Πελοπόννησο προηγείται ο Δημήτρης Πτωχός με 52,14%.
ειδήσεις τώρααυτοδιοικητικές εκλογέςΧάρης ΔούκαςΚώστας ΠελετίδηςεκλογέςΣτέλιος Αγγελούδηςαποτελέσματα εκλογών 2023