Πολιτική|15.10.2023 23:00
Πόλεμος στο Ισραήλ - Επικοινωνία Μητσοτάκη με Σίσι: «Να αποτραπεί ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα»
NewsroomΟ πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.
Κατα τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή.
Διαβάστε ακόμη
- Οι εσωτερικές πιέσεις στον Τραμπ για να λήξει τον πόλεμο με το Ιράν και το «φάντασμα» της ακρίβειας
- Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη - Πού θα επικεντρωθεί
- Σκηνές χάους στην Αυστραλία: Πέντε Ιρανές αθλήτριες πήραν άσυλο, οι υπόλοιπες επιστρέφουν με δάκρυα
- Χρυσοί Σκούφοι 2026 - Τα βραβευμένα εστιατόρια και όσα είπαν οι περιχαρείς σεφ στο ethnos.gr