Πολιτική|16.10.2023 10:07

Σπίρτζης: «Έγινε το πρώτο βήμα - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές»

Newsroom

Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ  στις ευρωεκλογές προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος εκτίμησε ότι «ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν κοινό μέτωπο, να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει τη συμπόρευση».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών «έχουμε το πρώτο βήμα για την συγκρότηση και την οικοδόμησης μιας μεγάλη κοινωνικής πλειοψηφίας προοδευτική κατεύθυνση».

«Αν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, θα οδηγηθούμε εκεί ώστε να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του δημοκρατικού κόσμου», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιος θα ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς τα εν λόγω κόμματα έχουν νέους ηγέτες, απάντησε ότι «υπάρχουν πολλές διαδικασίες, όπως να επιλεγεί ύστερα από ένα κοινό συνέδριο ή από πολιτική συμφωνία».

Ερωτηθείς για το ποιος θα ηγηθεί της συμπόρευσης ο κ. Σπίρτζης σχολίασε ότι αρχηγός αυτής της νέας κίνησης θα είναι όποιος επιλεγεί σε ένα μεγάλο συνέδριο, μέσω μίας δημοκρατικής διαδικασίας.

«Δεν μπορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να αναλώνονται για το ποιος θα νικήσει τον άλλον αφήνοντας τη συντηρητική παράταξη να αλωνίζει» τόνισε.

«Δύσκολο είναι το εγχείρημα που προτείνω. Όμως ακόμα πιο δύσκολο για τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο είναι να παραμείνει κολλημένος σε κομματικές αγκυλώσεις και δογματισμούς και να μην έχουμε μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΧρήστος Σπίρτζης