Πολιτική|16.10.2023 13:40

Εκλογές: Ακούει τα πολιτικά μηνύματα των ψηφοφόρων η κυβέρνηση - Τα επιχειρήματα και το επόμενο βήμα

Newsroom

Τις εντυπώσεις και τα πολιτικά μηνύματα που έστειλαν οι ψηφοφόροι των αυτοδιοικητικών εκλογών καλείται πλέον να διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα και πως δεν θα ήταν τόσο έντονα αν δεν είχε χαθεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και η Θεσσαλία.

Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN, τα πολιτικά μηνύματα και την εμπιστοσύνη που έχει δείξει ο λαός στην κυβέρνηση δόθηκαν δύο φορές στις εθνικές εκλογές. Εκεί στέκονται στη ΝΔ.

Επίσης, άλλο ένα επιχείρημα που αναμένεται να ακουστεί τις επόμενες ώρες από τα κυβερνητικά στελέχη είναι πως η ΝΔ είχε στις εκλογές 41% και όχι 51% και αυτό το άλμα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει από πρόσωπα που επελέγησαν, όπως για παράδειγμα από τον κ. Ζέρβα ή τον κ. Μπακογιάννη.

Το πρώτο μέλημα Μητσοτάκη

Παράλληλα, κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιμένουν ότι θα συνεργαστούν με τους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους και αυτό αποτελεί το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης. Άλλωστε, όπως δήλωσε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός θα αρχίσει τις συναντήσεις κάνοντας το ξεκίνημα αύριο με τον κ. Κουρέτα που νίκησε στη Θεσσαλία.

Η κυβέρνηση μιλά και για εμπιστοσύνη που αποτυπώθηκε για ακόμη μία φορά καθώς από τις 13 περιφέρειες, γαλάζιες «βάφτηκαν» οι οκτώ, ενώ και στις υπόλοιπες υπήρξε γαλάζιος αντάρτης απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ.

Όσον αφορά σε σχόλια που γίνονται με αφορμή τις μεγαλύτερες προσδοκίες που είχε πριν τις εκλογές η κυβέρνηση, στελέχη λένε όταν κατεβαίνεις σε μια αναμέτρηση, είναι λογικό να θες να κερδίσεις όλους τους αγώνες.

Κυριάκος Μητσοτάκηςαποτελέσματα εκλογών 2023εκλογέςαυτοδιοικητικές εκλογέςειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατία