Πολιτική|16.10.2023 19:26

Γεωργιάδης για αποτέλεσμα εκλογών: Πόνεσε πολύ η ήττα Μπακογιάννη στην Αθήνα - Λάθος του ο Μεγάλος Περίπατος

Newsroom

«Οι συμπολίτες μας, μας έστειλαν ένα μήνυμα ότι μας θέλουν με πιο χαμηλούς τόνους, προσηλωμένους στην επίλυση των προβλημάτων τους και αυτό θα κάνουμε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Δεν μπορείς να λύσεις όλα τα προβλήματα ποτέ, όμως σίγουρα προβλήματα όπως η ακρίβεια ή το λαθρομεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο έπαιξαν ρόλο. Υπάρχουν προβλήματα στους συμπολίτες μας που τους δημιουργούν ανησυχία και ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στη ΝΔ ότι δεν μπορεί να κερδίζει τα πάντα. Ούτως ή άλλως είμαστε νικητές και των αυτοδιοικητικών εκλογών», πρόσθεσε, μιλώντας στο MEGA.

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε πως «το κυριότερο νόημα της χθεσινής ψήφου, και είναι αυτό που μπορεί να δικαιολογήσει τον συνασπισμό όλων των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων κατά των επισήμων επιλογών της ΝΔ, είναι μια τάση εξισορρόπησης της ψήφου».

Η ήττα Μπακογιάννη πόνεσε τη ΝΔ 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων «πόνεσε πολύ» τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο προσωπικά. «Ο κ. Μπακογιάννης είχε δεχτεί την φθορά του "Μεγάλου Περιπάτου", που ήταν πραγματικό του λάθος. Ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν ένας πάρα πολύ καλός δήμαρχος. Τον έβλαψε και η μεγάλη διαφορά του πρώτου γύρου. Σίγουρα η αποχή έβλαψε περισσότερο τον Κώστα Μπακογιάννη». «Η Αθήνα είναι καλύτερη σε σχέση με πριν από τέσσερα χρόνια. Έφτιαξε πλατείες, έσπασε καταλήψεις, έβαλε τάξη στα Εξάρχεια και προχωρήσαμε μαζί τη διπλή ανάπλαση», πρόσθεσε.

Σχετικά με την ήττα της Ρόδης Κράτσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είπε πως  «φαινόταν ότι θα χάσει, δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη εκεί. Έκανε καλή δουλειά αλλά δεν μπόρεσε να την επικοινωνήσει. Σε αυτό έκανε λάθος και γι’ αυτό έχασε».

«Δημοκρατία έχουμε, κάποτε κερδίζεις κάποτε χάνεις, δεν μπορείς να τα κερδίζεις όλα. Ψυχραιμία, δε χάλασε ο κόσμος, μην τα μεγαλοποιούμε. Εύχομαι σε όσους έχουν εκλεγεί να έχουν μία πολύ καλύτερη θητεία των προκατόχων τους γιατί αυτό θα ωφελήσει τους πολίτες», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις ΓεωργιάδηςΚώστας ΜπακογιάννηςΔημοτικές εκλογέςαυτοδιοικητικές εκλογέςπεριφερειακές εκλογέςειδήσεις τώρα