Πολιτική|16.10.2023 19:43
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του - Συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας
NewsroomΤηλεφωνική επικοινωνία με επίκεντρο τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Ριάντ Αλ Μαλίκι.
Αναφέρθηκαν στο σχέδιο πέντε σημείων για τη διαχείριση της κρίσης, που παρουσίασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ και κρατών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.
Ο Ριάντ Αλ Μαλίκι συντάχθηκε με το σχέδιο, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικών διαδρόμων και προστασίας των αμάχων.
Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών μίλησαν για την ανάγκη να αποτραπεί κλιμάκωση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Διαβάστε ακόμη
- Η Ταΐβάν ήταν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» των Τραμπ και Σι
- Από τις απεργίες των ταξί στις προσφυγές των ΕΙΧ: Το νομοσχέδιο ανοίγει νέο μέτωπο και μετά την ψήφισή του
- «Γαλάζιο» συνέδριο με το βλέμμα στις κάλπες: Οι εσωκομματικές ισορροπίες, οι απουσίες, το στοίχημα της συσπείρωσης
- Γιατί έφυγε η Γκελεστάθη από τη ΝΔ, τα χτυπήματα που εκνευρίζουν το Μαξίμου και το άγχος του Παππά για την επιτροπή ψηφοδελτίων του Τσίπρα