Πολιτική|16.10.2023 20:44

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σχεδιάζει ταξίδι στο Ισραήλ - Στόχος να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση

Newsroom

Ταξίδι στο Ισραήλ προγραμματίζει να πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε διπλωματικό επίπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί η διαφαινόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας από την εμπόλεμη κατάσταση.

Μάλιστα η ημερομηνία του πιθανού ταξιδιού αναμένεται να οριστεί σύντομα.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επαφή και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον πόλεμο στο Ισραήλ, θέτοντας επίσης το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν για τις εξελίξεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Νωριτερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα της Δευτέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε στον Τούρκο πρόεδρο την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΙσραήλπόλεμοςειδήσεις τώρα