Πολιτική|19.10.2023 14:00

Νέο... μήνυμα στους υπουργούς από τον Μαρινάκη: «Η αλαζονεία είναι απαγορευτική για όσους ασκούν δημόσιο αξίωμα»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ατάκα για «βούτηγμα της γλώσσας στο μυαλό», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης έστειλε επίσης μήνυμα προς τους υπουργούς της κυβέρνησης.

«Το ότι μια δήλωση που μπορεί να επιδέχεται μια λάθος ερμηνεία, την παίρνει η αντιπολίτευση και τη διογκώνει, δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακυρωθεί το έργο του υπουργού», είπε (προφανώς αναφερόμενος στον Λευτέρη Αυγενάκη).

«Η αλαζονεία είναι απαγορευτική για όσους ασκούν δημόσιο αξίωμα και μια αντίθετη συμπεριφορά από αυτή την οποία πρέπει να δείξουμε. Είναι σημαντικό να προσέχουμε τι λέμε για να μη δίνουμε τροφή στους προπαγανδιστές να ανησυχούν τους πολίτες, γιατί το μεγαλύτερο θύμα είναι οι πολίτες της Θεσσαλίας που είδαν να δημιουργείται ένα θέμα που δεν υπάρχει. Η ‘’μονταζιέρα’’ λειτούργησε και σε σχέση με αυτά που είπα για την Παλαιστίνη, τα οποία συνέδεσαν με το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα κονδύλια. Υπάρχει ένα μοτίβο παραποίησης και αλλοίωσης από πρωτοσέλιδα που μπορεί να αποτελούν και τίτλο τιμής για κάποιους», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Επίθεση σε Κασσελάκη

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν κατάλαβε τίποτα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και δεν έχει αντιληφθεί βασικά πράγματα που βιώνει η χώρα από τις εισαγόμενες κρίσεις». «Πέρα από το ότι προσβάλλει τους Έλληνες παραγωγούς, προσπάθησε και αυτός -μέρος ενός ολόκληρου συστήματος- να κάνει αντιπολίτευση από αρκετά χιλιόμετρα μακριά, με fake news και χωρίς καμία αντιπρόταση. Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούνε μια αντιπολίτευση να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα», προσέθεσε.

Παύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΚυριάκος Μητσοτάκης