Πολιτική|05.11.2018 18:23

Προαναγγελία για «μικροαλλαγές» στα επόμενα πορίσματα για την Υγεία

Κατερίνα Τζαβάρα

Εν μέσω μιας ομοβροντίας σχολίων για το πρώτο τμήμα του πορίσματος που δόθηκε σήμερα στα κόμματα από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας και αφορά την εκποίηση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης συνέστησε και πάλι υπομονή στην εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

«Βεβαίως χρήζει περαιτέρω διερεύνησης η συμπεριφορά καθενός πολιτικού προσώπου που είχε την ευθύνη της εποπτείας αυτού του κοινωφελούς ιδρύματος (σ.σ.: του “Ερρίκος Ντυνάν”) που μέσα από σειρά μεθοδεύσεων κατέληξε ιδιωτική περιουσία», επεσήμανε ο κ. Μπαλωμένακης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ακόμα, έκανε γνωστό ότι την επόμενη Τετάρτη, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής θα επισκεφθούν τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, για να διαπιστώσουν αν μπορούν να αποτελέσουν προανακριτικό υλικό τα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρέθηκαν σε κρύπτη.

Παράλληλα ανέφερε ότι μπορεί «να υπάρχουν μικροαλλαγές» στα επόμενα τρία πορίσματα που θα καταθέσει η κυβερνητική πλειοψηφία, σε σχέση με το πρώτο πόρισμα που αφορά την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Πάντως ανώτατες πηγές της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής για το ΚΕΕΛΠΝΟ ειδικά για το κομμάτι που αφορά στις προσλήψεις.

Αντώνης Μπαλωμενάκηςυγείαεξεταστική επιτροπή