Πολιτική|23.10.2023 12:53

Πηγές Κουμουνδούρου για Βίτσα: Η στάση κάποιων στελεχών μαρτυρά σχέδιο δημιουργίας νέου κόμματος

Newsroom

«Η στάση κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρά σχέδιο δημιουργίας νέου κόμματος» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, αναφορικά με το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με στελέχη του κόμματος.

«Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για τη δημιουργία νέου κόμματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά, από τον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας σε βίντεο κατά το οποίο ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ προτείνει ως όνομα του νέου κόμματος: «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά».

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα», δήλωσε ο κ. Βίτσας νωρίτερα και πρόσθεσε πως «είναι ώρα αποφάσεων».

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το ένα είναι να φεύγει ο καθένας κατά μόνας, το δεύτερο είναι να υπάρχει μία συνεννόηση και οι βουλευτές να αρχίσουν να φεύγουν ομαδικά, ωστόσο διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου δεν έχουν συμβεί», είπε στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την δική του απόφαση για το αν θα εγκαταλείψει το κόμμα ή όχι ο ίδιος απάντησε: «Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, θα τα διατυπώσω στον πρόεδρο, δε θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση, θα γίνουν ευρωεκλογές και η ''Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά'' (σ.σ ο ΣΥΡΙΖΑ) μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή θα μπει σε άλλο στάδιο». 

ειδήσεις τώραΚουμουνδούρουΔημήτρης ΒίτσαςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ