Πολιτική|25.10.2023 07:11

Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το πολιτικό σκηνικό: Τι λένε οι «γαλάζιοι» για τον ΣΥΡΙΖΑ και ποια ατζέντα μπαίνει μπροστά

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών σημειώνουν από το κυβερνών κόμμα, αναγνωρίζοντας πως είναι πολλαπλές οι προκλήσεις τόσο στο οικονομικό πεδίο όσο ευρύτερα στο γεωπολιτικό σκηνικό μετά και την κρίση στη Μέσα Ανατολή. Οι «γαλάζιοι» παρακολουθούν βέβαια και τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μάλιστα δεν λείπουν και τα σχόλια για τα όσα λαμβάνουν χώρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από το Μαξίμου πάντως το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η μάχη θα δοθεί στο πεδίο της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και τονίζεται πως το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις. Σημειώνεται δε ότι οι υπουργοί καλούνται να πατήσουν γκάζι και να μην εφησυχάζουν επειδή δεν βλέπουν να υπάρχει ένας ισχυρός πολιτικός αντίπαλος σε αυτή την χρονική στιγμή.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους συνεργάτες μου ένα μήνυμα σεμνότητας και μετριοπάθειας» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του  ο πρωθυπουργός. Για να προσθέσει «διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι όταν προέρχεσαι από δύο μεγάλες εκλογικές νίκες σε εθνικές εκλογές και υπάρχει ένα πρόβλημα στην αντιπολίτευση, είναι πολύ εύκολο να θεωρήσεις ότι όλα είναι δεδομένα, όλα είναι εύκολα»

Πάντως, τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν μένουν ασχολίαστα από υπουργούς αλλά και από γνωστά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Για στρατηγική ήττα της αριστεράς μίλησε ο Μάκης Βορίδης, ενώ τις δηλώσεις που έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε καυστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο μεταξύ χθες σε ανάρτηση του ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός είπε  πως ο Πάνος Σκουρλέτης αποκάλυψε «έναν υπόγειο μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης» και σημείωσε μεταξύ άλλων πως «πρόκειται για τον ίδιο μηχανισμό που όλα τα προηγούμενα χρόνια οργάνωνε δολοφονίες χαρακτήρων, διέσπειρε fake news και δημιουργούσε υβριστικά hashtags». Μάλιστα ανέφερε  πως «τα συγκεκριμένα ζητήματα ξεφεύγουν κατά πολύ από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και επιβάλλεται να απαντηθούν».

 Οικονομία και ατζέντα μεταρρυθμίσεων

Να προχωρήσει μια σειρά από κομβικές αλλαγές θέλει το Μαξίμου με στόχο να επιτευχθεί ο «πολυδύναμος εκσυγχρονισμός» για τον οποίο έχει μιλήσει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες ο πρωθυπουργός μέσω tik tok αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούνται όσον αφορά στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων των  νοσοκομείων, ενώ σήμερα θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Παράλληλα απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα. Αύριο και μεθαύριο τα  «φώτα» στρέφονται στη συνεδρίαση της Συνόδου  Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες όπου θα γίνει συζήτηση για το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

τεχνητή νοημοσύνηΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία