Πολιτική|25.10.2023 13:26

Διαφωνία Ζαχαράκη – Μπουκώρου στη Βουλή για τα σχολικά γεύματα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαφωνία στη Βουλή είχαν η Σοφία Ζαχαράκη και ο Χρήστος Μπουκώρος: Αφορμή στάθηκε μια ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ σε ό,τι αφορά τα σχολικά γεύματα στην περιοχή.

«Κυρία Υπουργέ, γνωρίζω και την ευαισθησία σας για τα σχολικά γεύματα και την αγάπη σας για τη Μαγνησία, την οποία τακτικότατα επισκέπτεστε, αλλά θέλω να εκφράσω τη διαφωνία μου εδώ. Σε τέτοιες περιπτώσεις ξεπερνάμε και τους διαγωνισμούς και τα χρονοδιαγράμματα και τις ημερομηνίες που συνέβησαν τα γεγονότα και έχει αποδείξει η Κυβέρνησή μας ότι έκτακτες καταστάσεις τις αντιμετωπίζει με τρόπο άρτιο και επαρκή.

Και εδώ μιλάμε για μια περιοχή, η οποία επλήγη και η καταστροφή άφησε τεράστιο οικονομικό αποτύπωμα πίσω. Δεν θέλω να σκέφτομαι εγώ ως Βουλευτής Μαγνησίας ότι θα υπάρξουν οικογένειες που θα δυσκολευτούν να ταΐσουν τα παιδιά τους τον επερχόμενο χειμώνα και θα σας παρακαλέσω να αλλάξουμε τις διαδικασίες, ειδικά για τη Μαγνησία. Ακόμα και με συμπληρωματικές αναθέσεις, με όποιο νομοθετικό τρόπο κρίνετε εσείς και η Κυβέρνηση συνολικά. Οι τρεισήμισι χιλιάδες μαθητές που σιτίζονται στη Μαγνησία είναι πολύ μικρός αριθμός», είπε ο κ. Μπουκώρος, ενώ νωρίτερα η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είχε επιχειρήσει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έχει καθυστερήσει η διαδικασία των σχολικών γευμάτων.

«Ας βρούμε ένα τρόπο να τα λάβει φέτος για να αμβλύνουμε τα προβλήματα που άφησε πίσω της αυτή η μεγάλη φυσική καταστροφή. Είμαι βέβαιος ότι θα το δείτε με άλλο μάτι, μετά τη σημερινή μας συζήτηση», επανήλθε ο κ. Μπουκώρος με την Υπουργό να σημειώνει: «Κύριε Βουλευτά, καταγράφω όλα αυτά τα οποία μου λέτε. Εγώ από πλευράς μου - ούτως η άλλως, ξέρετε και τη σχέση και τη συνεργασία που πάντα έχουμε για τα θέματα της Μαγνησίας- θέλω να σας μιλάω με στοιχεία.

Εμείς προφανώς θα εξαντλήσουμε και θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΑ οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για την περιοχή. Μακάρι, σας λέω, να μπορέσει να βρεθεί ο τρόπος αλλά πρέπει να είναι όπως είπατε σύννομος, γιατί μιλάμε για διαγωνιστικές συνεργασίες, μιλάμε για προμηθευτές και δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή την υπέρβαση».

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: Τόσες τροπολογίες φέρνουμε, ας φέρουμε και μια ακόμα.
  • ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Σας το λέω εν τιμή…
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: Για παιδιά πρόκειται.
  • ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Έτσι είναι. Πιστεύετε ότι ο οποιοσδήποτε έρχεται εδώ δεν θέλει να πει κάτι ευχάριστο ή να βγάλει μια ανακοίνωση η οποία εκείνη τη στιγμή…
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: Σας τιμάει αυτό.
  • ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Σας το λέω αυτό γιατί εγώ θα είμαι ξανά εδώ και θα σας βλέπω κάθε φορά.
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ: Σας τιμάει το ότι είστε φειδωλή.
Σόφια Ζαχαράκησχολικά γεύματαΜαγνησίαειδήσεις τώρα