Πολιτική|25.10.2023 17:17

Σπαρτιάτες: Ο Στίγκας δεν είπε κουβέντα για τους 11 που κλήθηκαν για απάτη - Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εσχάτη προδοσία» και προκάλεσε σάλο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κουβέντα δεν είπε ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας για το αίτημα του Αρείου Πάγου να αρθεί η ασυλία των 11 βουλευτών του κόμματος, οι κλήθηκαν ως ύποπτοι εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Σάλος μετά την αναφορά σε «εσχάτη προδοσία»

Αντιθέτως, ο κ. Στίγκας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο περιέγραψε ως πέμπτη φάλαγγα και παράλληλα υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προχώρησε σε «πράξεις εσχάτης προδοσίας», σχετικά με το δημοψήφισμα και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Μάλιστα, έκανε λόγο για «λαγούς και κότες…», σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στο Ισραήλ και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκης και καταφέρθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «χρήσιμο ηλίθιο». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η φράση του για τη Μαρία Ρεπούση («πέρασαν κι από εδώ Ρεπούσηδες) ενώ χαρακτήρισε το ΕΛΙΑΜΕΠ προδοτικό. Φράσεις που ευθέως παραπέμπουν στον… Ηλία Κασιδιάρη.

Σε κάθε περίπτωση, η φρασεολογία Στίγκα προκάλεσε αντιδράσεις με τον Νίκο Παππά και την Όλγα Γεροβασίλη να του ζητούν να ανακαλέσει.  Η κυρία Γεροβασίλη, πάντως, ξεκαθάρισε πως οι επίμαχες αναφορές θα σβηστούν από τα πρακτικά, παρά το «όχι» Στίγκα.

ΣΥΡΙΖΑΣπαρτιάτεςειδήσεις τώραΒασίλης Στίγκας