Πολιτική|25.10.2023 20:52

Σε τάση ξεκαθαρίσματος ο ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρ ομαδόν» στελεχών εναντίον του προέδρου - Η στάση που κρατά ο Κασσελάκης

Newsroom

Το μπαράζ δηλώσεων κατά του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίζεται, με τον Γιάννη Δραγασάκη να κλείνει το «καρέ» δηλώσεων των ιστορικών στελεχών του κόμματος. Ο κ. Δραγασάκης υποστηρίζει πως η διαλυτική συνθήκη που έχει διαμορφωθεί πυροδοτεί κεντρόφυγες τάσεις και δυναμικές διάσπασης.

«Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση συνθηκών στοιχειώδους αμοιβαίας εμπιστοσύνης, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε λίγους μήνες θα διεξαχθούν οι εξαιρετικά κρίσιμες, από πολιτική άποψη, ευρωεκλογές. Ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να είναι», όπως σημειώνει, «η απόσυρση όλων των αιτημάτων και των απειλών για διαγραφές στελεχών και αντίστοιχα η μεταφορά του διαλόγου και της αντιπαράθεσης πολιτικών απόψεων από τα ΜΜΕ στα όργανα του κόμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος αποδέκτης του μηνύματος Δραγασάκη - Η θέση όσων είναι απέναντι στον Κασσελάκη

Είναι σαφές πως κύριος αποδέκτης της παραπάνω δήλωσης είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όλη η σειρά των ιστορικών στελεχών και κυρίως όσοι δεν στήριξαν τον κ. Κασσελάκη είναι απέναντί του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN.

Υπάρχει μερίδα που υποστηρίζει ότι ο κ. Κασσελάκης πολιτεύεται με έναν τρόπο που έχει πολύ lifestyle και δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλοι τον κατηγορούν πως εκφράζει θέσεις που είναι έξω από τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι πως κινήθηκε αντικαταστατικά με τον τρόπο που επέλεξε από τις ΗΠΑ να διαγράψει μέλη.

Τέλος, φαίνεται πως υπάρχει μια τάση ξεκαθαρίσματος και αυτό θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή.

Αποφασισμένος να λογοδοτεί ο Κασσελάκης

Αποφασισμένος να λογοδοτεί στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τον εξέλεξαν πρόεδρο δηλώνει και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους διαφωνούντες ότι είναι αλαζονικό τα κομματικά όργανα να αγνοούν τη βάση του κόμματος.

Την ίδια ώρα, πάντως, η Έφη Αχτσιόγλου, Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος επιχειρούν να βάλουν φρένο στον κύκλο του αίματος που ανοίγει η παραγγελία διαγραφών και με κοινή δήλωσή τους ζητούν εκεχειρία και άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν να σταματήσουμε αυτό. τον κατήφορο Η πορεία μας μέχρι το συνέδριο θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της ΠΓ και η επίσπευση του έκτακτου συνεδρίου», αναφέρουν.

Σε απάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου το απόγευμα της Πέμπτης και ενόσω τρέχει η παραγγελία διαγραφής για τους Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη -οι οποίοι τον κατηγορούν ότι θέλει να στρίψει το κόμμα προς το κέντρο.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΝάσος ΗλιόπουλοςΠάνος ΣκουρλέτηςΝίκος ΦίληςΈφη ΑχτσιόγλουΓιάννης Δραγασάκης