Πολιτική|27.10.2023 11:07

Κουρουμπλής για ΣΥΡΙΖΑ στο OPEN: «Ήταν υπερβολικά όσα είπαν - Διαφωνώ όμως με τις διαγραφές»

Newsroom

Για την εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελλάκη και τις διαγραφές κεντρικών στελεχών μίλησε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στο OPEN. «Στην πολιτική μου διαδρομή έχω διαγραφεί τρεις φορές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σε αυτό που διαφωνεί με τα παλιά στελέχη με τα οποία έχει χρόνια πορευτεί είναι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκαν στα τηλεοπτικά πάνελ. «Ήταν υπερβολικά» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε «έχω στεναχωρηθεί», γιατί - όπως είπε - «το βίωσα, είναι πικρή η διαγραφή». Μάλιστα, αναφερόμενος σε εκείνον, είπε: «Προσπάθησα, στήριξα το κόμμα, δεν έδωσα δικαίωμα να γίνουν σχόλια. Τα ζητήματα αυτά τα συζητάμε στα πολιτικά όργανα. Στην Αριστερά τουλάχιστον αυτή είναι η παράδοση».

Το λάθος που έγινε από τους συντρόφους είναι ότι αντί να προτάξουν το Συνέδριο μίλησαν για τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, είπε ο κ. Κουρουμπλής. Για τον νέο πρόεδρο είπε ότι έδειξε από την αρχή «διαλλακτική στάση. Κάλεσε την Αχτσιόγλου και της έδωσε τον δεύτερο ρόλο. Είδατε να το κάνει ο Σαμαράς στην Ντόρα;». «Ο πρόεδρος έχει διάθεση να συμβάλει στην ενότητα του κόμματος» τόνισε. 

Όσο για τις διαγραφές ανέφερε «Δεν είμαι υπέρ των διαγραφών αλλά από εκεί και πέρα οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι ο ρόλος τους είναι να δίνουμε τη μάχη για τα προβλήματα της κοινωνίας». 

Για την αναφορά του προέδρου στην αναγνώριση του Τσακαλώτου για το μαξιλαράκι των 37δισ. είπε «Ο Κασσελάκης δεν είχε διάθεση προσωπική σε κανέναν από τους συντρόφους που βγήκαν άδικα με αυτό τον τρόπο στα κανάλια» 

Ενώ για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι έπρεπε να παραιτηθούν και άλλοι εκτός από τον Τσίπρα «όσοι ήταν στα όργανα έχουν ευθύνη».

Τέλος, είπε ότι ο κόσμος χρειάζεται μια κυβερνώσα Αριστερά. 

ειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΠαναγιώτης Κουρουμπλής