Πολιτική|27.10.2023 21:51

Νέοι κραδασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: «Λάδι στη φωτιά» ο «κόφτης» στις εμφανίσεις στελεχών στα κανάλια - Πότε θα ληφθούν αποφάσεις για διαγραφές

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την απόφαση διαγραφής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής έχει ζητήσει ήδη από τα αρμόδια όργανα γνωμοδότηση σύμφωνα με όσα προβλέπει η διαδικασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή στο OPEN, έχει «σπάσει» τις τέσσερις περιπτώσεις ορίζοντας τριμελή επιτροπή που θα ερευνήσει τις καταγγελίες για το κάθε στέλεχος, για τους κ.κ. Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Στέφανο Τζουμάκα και Δημήτρη Βίτσα. Πρόσωπα που γνωρίζουν πως κινούνται οι διαδικασίες εκτιμούν ότι θα χρειαστεί μεγάλος χρόνος μέχρι να έχουμε οριστικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα εκτιμούν ότι μέχρι τότε θα έχει συνεδριάσει ήδη η Κεντρική Επιτροπή εκεί όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα έχουμε την πρώτη αποχώρηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και αποψινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να ζητήσει πρώτα τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής και έπειτα να ξανασυνεδριάσει.

Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Εκτελεστικό Γραφείο που θα «δείξει» εάν θα υπάρξουν τροποποιήσεις.

Οι εμφανίσεις στα κανάλια

Την ίδια ώρα φαίνεται να υπάρχει μία κίνηση της πλειοψηφίας για βελτίωση η οποία συναντά εμπόδια και αφορά την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία να ρυθμιστεί με κάποιο τρόπο ποιος θα βγαίνει στα κανάλια από εδώ και πέρα και την αδυναμία που έχει ένα τέτοιο μέτρο να εφαρμοστεί πρακτικά.

Οι κραδασμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθεί ένας τρόπος να υπάρξει κάποια συνεννόηση αναφορικά με αυτό το μέτρο.

Νίκος ΦίληςΣτέφανος ΤζουμάκαςΔημήτρης ΒίτσαςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΠάνος Σκουρλέτης