Πολιτική|31.10.2023 15:40

«Θερμό επεισόδιο» Μπακογιάννη-Κασιμάτη στη Βουλή για τη συμφωνία τριών σημείων με την Τουρκία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τη Νίνα Κασιμάτη όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ενστάσεις για τη συμφωνία τριών σημείων με την Τουρκία, ζητώντας να μάθει εάν ισχύουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

«H παραδοσιακή στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά είναι μια θέση που γνωρίζω επί Τσίπρα. Εάν αυτή η θέση έχει αλλάξει από την εισηγήτρια που ακούσαμε, είναι καλό να το ξέρουμε», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας πως με βάση την εισήγηση της Νίνας Κασιμάτη «όλα αυτά που ξέραμε τα πετάμε στον αέρα».

Μάλιστα, ζήτησε από τη Ρένα Δούρου, τομεάρχη Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ξεκαθαρίσει εάν έχει αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ επί του ελληνοτουρκικού διαλόγου, καθώς και εάν είναι υπέρ του συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου, το οποίο ετοιμάζονται να υπογράψουν οι Ευρωπαίοι.

«Διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου η κ. Μπακογιάννη. Τι δεν καταλάβατε;», απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως τα ερωτήματα που απηύθυνε αφορούσαν στο σύμφωνο τριών σημείων με την Τουρκία και συγκεκριμένα στο τρίτο σημείο αναφορικώς με τη βίζα για τα νησιά του Αιγαίου.

Βουλήειδήσεις τώραΝίνα ΚασιμάτηΝτόρα Μπακογιάννη