Πολιτική|01.11.2023 06:45

ΠΑΣΟΚ: Φουλ επίθεση για Τέμπη και υποκλοπές - Κλεφτές ματιές από Ανδρουλάκη στις δημοσκοπήσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επιμένει ο Νίκος Ανδρουλάκης να αναδεικνύει το ζήτημα της παρακολούθησής του από Predator, με στελέχη του κόμματος να ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι το Νο1 ζήτημα για τους πολίτες (αυτό προφανώς είναι η ακρίβεια και εν γένει η οικονομία), παρ’ όλα αυτά θεωρούν ότι θα πρέπει η αλήθεια να ειπωθεί. «Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών. Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό που αγωνίστηκε για να έχουμε κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιοτική δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τις όποιες πρωτοβουλίες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, αφού ο ίδιος ήταν που δημόσια αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα παγίδευσης.

Την ίδια ώρα, στη Χαριλάου Τρικούπη θα καταθέσουν άμεσα την πρόταση για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για Τέμπη, η οποία ήδη βρίσκεται στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εδώ και καιρό είχαν προαναγγείλει και θα έχει ως βάση της την δικογραφία, που ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας απέστειλε στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Θυμίζουμε ότι η ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία η οποία έρευνα πιθανή κακοδιαχείριση σε σχέση με τη εν λόγω σύμβαση σκόνταψε σε τυχόν ευθύνες δύο πρώην υπουργών και διαβίβασε το φάκελο όπως προβλέπει ο νόμος στη Βουλή ως αρμόδια για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, η δικογραφία που εστάλη με προορισμό το Κοινοβούλιο αφορά του πρώην Υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή. Σε επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί και πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ μπορεί να απέχουμε περίπου ένα χρόνο από τις ευρωεκλογές, αλλά στο ΠΑΣΟΚ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις δημοσκοπήσεις. Η χθεσινή της Pulse δείχνει το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα με ποσοστό 12%, αλλά πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας η διαφορά ήταν στις 6,5 μονάδες και τώρα έχει πέσει στις 3. Με άλλα λόγια, στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι πλέον η διαφορά θα αποτυπώνεται όλο και μικρότερη…

δημοσκόπησηΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΤέμπηPredator