Πολιτική|01.11.2023 15:32

Μητσοτάκης σε Φάμελλο, Ανδρουλάκη για υποκλοπές: Μην είστε μονοθεματικοί - Αυτά κρίθηκαν στις εκλογές

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το γάντι στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή.

Απαντώντας στις επικρίσεις Ανδρουλάκης για απουσία από την Ολομέλεια, υποστήριξε ότι την προηγούμενη 4ετία «η παρουσία μου στο κοινοβούλιο και οι αντιπαραθέσεις μου με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν πιο συχνές από τότε που θυμάμαι τα 20 χρόνια που είμαι βουλευτής».

«Πάμε να δούμε τι έχει γίνει τις 120 ημέρες διακυβέρνησης; Πόσες επίκαιρες ερωτήσεις έχετε καταθέσει κε Φάμελε στον πρωθυπουργό; Μηδέν. Κε Ανδρουλάκη; Μόλις μία. Μην με εγκαλείτε λοιπόν. Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε τον κανονισμό. Προφανώς υπάρχει επικαιρότητα αλλά αυτό γίνεται συνήθως στις δευτερολογίες», σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες «να κρίνουν ποιους κρύβεται και ποιος όχι».

Παράλληλα, αντίτεινε προς τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Φάμελλο ότι μίλησαν μόλις 3 και 4 λεπτά αντίστοιχα για το νομοσχέδιο και η υπόλοιπη ομιλία τους ήταν γενικόλογη. «Εδώ δεν είναι ευρωκοινοβούλιο, κ. , κ. Ανδρουλάκη έρχεστε εδώ και μιλάτε επί παντός του επιστητού και μετά τα βάζετε με τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε και μάλιστα συνέχισε την επίθεσή προς του δύο αρχηγούς, οι οποίοι είχαν αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα των υποκλοπών:

«Ακούω την επιχειρηματολογία των κ.κ. Φάμελλου και Ανδρουλάκη και μου θυμίζει τον πρώτο δίσκο των εφηβικών μας χρόνων. Η ίδια μουσική: μονοθεματική εμμονή του κ. Ανδρουλάκη με θέματα κράτους δικαίου, επαναφορά των υποκλοπών. Ο κος Φάμελος να μιλά για «Μητσοτάκης ΑΕ» κλπ. Αλλάξτε τροπάριο, διευρύνετε τη γκάμα σας. Μεταξύ του πριν και του μετά μεσολάβησε η κρίση του ελληνικού λαού. Η κάλπη δεν ξεπλένει ένα ενδεχόμενο αδίκημα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. Που ξέρατε ότι η ΑΔΑΕ θα βάλει πρόστιμο; Είναι η ανεξάρτητη αυτή η αρχή ή σουρωτήρι; Πόσους μήνες είχε λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ; Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου σύμφωνα με την Ευρώπη σημειώνει διαρκή πρόοδο».

Προσέθεσε ότι όλοι αναγνωρίζουν την τεράστια πρόοδο της χώρας, ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται, ότι ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα. «Βεβαίως και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Γνωρίζουμε τον πόνο τον νοικοκυριών ειδικά των ευάλωτων. Χρειάζεται συστηματική δουλειά την οποία θα συνεχίσουμε να κάνουμε στη μάχη κατά της ακρίβειας. Κύριε Αδρουλάκη αναφερθήκατε στην ανάγκη για διεθνή διαγωνισμό. Ε, αυτό κάνουμε. Η προκήρυξη που θα βγει αυτό κάνει. Κλείνω με τη μνημειώδη φράση του κυρίου Φάμελου που μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη μεγαλοθυμία του αναρωτήθηκε πως κρατήσαμε τους διοικητές στα νοσοκομεία. Να θυμάστε αυτά που έχετε κάνει καθώς με νόμο είχατε παύσει τους διοικητές!», σημείωσε.

Σε ότι αφορά το ψήφισμα του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν το ψήφισε γιατί δεν ήταν ισορροπημένο και δεν εναρμονιζόταν με τα εθνικά συμφέροντα – δηλαδή σεβασμό στη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ αλλά και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και να μην χάνονται αδικαιολόγητα ανθρώπινες ζωές στη Γάζα».

Νίκος ΑνδρουλάκηςυποκλοπέςΣωκράτης ΦάμελλοςΚυριάκος Μητσοτάκης