Πολιτική|01.11.2023 21:20

Έλλη Στάη στο OPEN: Με θεσμική διάθεση ο Κασσελάκης στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Η μικρή αμηχανία και η... αλλαγή στη θεματολογία

Newsroom

Τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη σχολίασε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Έλλη Στάη.

Κοστούμι, γραβάτα και θεσμική διάθεση

Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι, «ο Στέφανος Κασσελάκης αφότου γύρισε από τη Νέα Υόρκη, και εν μέσω των ταραχών στον ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε με κοστούμι, γραβάτα και θεσμική διάθεση. Εκτός από τον τρόπο που εμφανίζεται – γιατί όλα αυτά έχουν και τις συμβολικές τους σημασίες, η θεσμική διάθεση αποτυπώθηκε και σε μία σειρά από ενέργειες. Πρώτα απ΄όλα τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, την οποία θα ακολουθήσουν και συναντήσεις με άλλους αρχηγούς κομμάτων», είπε η Έλλη Στάη και πρόσθεσε πως, «ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και από πλευράς σημειολογίας. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν άνετος, ο κ. Κασσελάκης ήταν κάπως αμήχανος, και είναι λογική αυτή η αμηχανία, δε σημαίνει κάτι αρνητικό, είναι απλά μία παρατήρηση και δείχνει τη μετάβαση. Ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει σε κάτι διαφορετικό. Η όλη του στάση και προφανώς και η πολιτική θεματολογία έχουν τη μεγαλύτερη σημασία».

Η δημοσιογράφος σχολίασε για τη θεματολογία της συνάντησης ότι, «έχουν αρχίσει και μπαίνουν τα πολιτικά θέματα, μπήκαν και κοινωνικά, και θέματα δικαιοσύνης, υγείας. Και αυτά είναι μόνο αυτά που είδαμε on camera, κράτησε καμία ώρα η συνάντηση αν δεν κάνω λάθος, και δεν μάθαμε πάρα πολλά για το τι ειπώθηκε. Μάθαμε για την ψήφο των ομογενών που ο Στέφανος Κασσελάκης φάνηκε να αλλάζει γνώμη, μένει να δούμε αν θα αλλάξει γνώμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έβαζε σθεναρή αντίσταση η οποία, στα δικά μας αυτιά, ηχούσε παράλογη. Νομίζω τώρα η διεύρυνση των δυνατοτήτων των ομογενών να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται θα τον βρει πιο σύμφωνο».

«Αυτά μάθαμε μπροστά από τις κάμερες, πίσω από τις κάμερες ακούσαμε ότι συζητήθηκαν διαχρονικά ζητήματα, το θέμα της αποκομματικοποίησης του κράτους, οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ, και ιδίως των διοικητών των νοσοκομείων, η αλλαγή του πόθεν έσχες – ένα σοβαρό θέμα, στο οποίο ο κ. Κασσελάκης είχε μία σωστή τοποθέτηση για το ακριβές πόθεν έσχες. Όλα αυτά είναι σοβαρά θέματα, δεν ξέρω τι συμφώνησαν και τι δε συμφώνησαν μεταξύ τους, δεν είχαμε και πολλές διαρροές», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

συνάντησηΈλλη ΣτάηΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα