Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα στέλνει C-130 στη Γάζα για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΤη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει ένα C130 στη Γάζα με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης από τη Βουλή.
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι τη Δευτέρα ελληνικό C-130 θα αναχωρήσει με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και νερό τα οποία θα μεταφερθούν στη Γάζα.
«Η στάση μας παραμένει μία στάση συνολικά ανθρωπιστική», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για το ψήφισμα του ΟΗΕ, το οποίο δεν υπερψήφισε η χώρα μας τόνισε πως «εγώ ο ίδιος μέχρι και πριν την ψήφιση του ψηφίσματος ήμουν σε επαφή με ομολόγους μου του αραβικού κόσμου, ειδικά με τον ομόλογό μου της Ιορδανίας. Η στάση μας παραμένει μία στάση συνολικά ανθρωπιστική».
Τέλος, ο ίδιος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος, αλλά όπως είπε κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα.
- Κοινή δήλωση Ευρωπαίων ηγετών: «Γρήγορος και μόνιμος τερματισμός του πολέμου στη Μέση Ανατολή»
- Poll ethnos.gr: Συμφωνείτε με την απόφαση Μητσοτάκη για απαγόρευση χρήσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών;
- Παγκόσμια ανησυχία: Χάκερ έκλεψε τρομακτική ποσότητα ευαίσθητων δεδομένων από κινεζικό υπερυπολογιστή
- Το πλήρωμα του Artemis II κατέγραψε προσκρούσεις μετεωριτών στη Σελήνη - «Ήταν έκπληξη και σοκ»