Πολιτική|06.11.2023 07:35

Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα με C-130 - Σήμερα αναχωρεί το αεροσκάφος

Newsroom

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, στις 9:30 το πρωί σήμερα Δευτέρα θα αναχωρήσει αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Τι είπε ο Γεραπετρίτης

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ελληνικό C-130 θα αναχωρήσει με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και νερό τα οποία θα μεταφερθούν στη Γάζα.

«Η στάση μας παραμένει μία στάση συνολικά ανθρωπιστική», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για το ψήφισμα του ΟΗΕ, το οποίο δεν υπερψήφισε η χώρα μας τόνισε πως «εγώ ο ίδιος μέχρι και πριν την ψήφιση του ψηφίσματος ήμουν σε επαφή με ομολόγους μου του αραβικού κόσμου, ειδικά με τον ομόλογό μου της Ιορδανίας. Η στάση μας παραμένει μία στάση συνολικά ανθρωπιστική».

Τέλος, ο ίδιος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος, αλλά όπως είπε κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο καθώς δεν υπάρχει ασφαλής λιμένας στη Γάζα.

C-130πόλεμοςαεροσκάφοςΠόλεμος στο Ισραήλανθρωπιστική βοήθειαΛωρίδα της ΓάζαςΙσραήλ